Χανιά: Αναβλήθηκε για 5η φορά η δίκη για το κύκλωμα κοκαΐνης

Κοινοποίηση:
371456-dikasterio

Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί η εκδίκαση της υπόθεσης των 18 ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα κοκαΐνης στα Χανιά η οποία αποκαλύφθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

Έκτοτε η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε τέσσερις φορές καθώς είχε εκτιμηθεί πως δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού λόγω του μεγάλου αριθμού των διαδίκων.

Και ενώ σήμερα δεν θα υπήρχε τέτοιο θέμα, αποφασίστηκε νέα αναβολή για τις 22 Μαρτίου 2023 μετά από αίτημα δικηγόρων καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας έχει αποφασίσει αποχή δικηγόρων από τις δίκες με αντικείμενο αδικήματα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης έως τις 31 Δεκεμβρίου , με αίτημα την απόσυρση ή τροποποίηση της νέας διάταξης που ψηφίστηκε πριν απο λίγους μήνες η οποία προβλέπει ότι η οποιαδήποτε ποινή σε κατηγορούμενο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη σε περίπτωση υποβολής έφεσης κατά της απόφασης.

Ουσιαστικά με βάση την διάταξη, θα οδηγούνται στη φυλακή μετά την καταδίκη τους οι δράστες ακόμα και πλημμελημάτων όπως κλοπές, διαρρήξεις ή ακόμα και ζημιών περιουσιών όταν τα αδικήματα αυτά διαπράττονται από «εγκληματική οργάνωση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: