Χαμός στον ΟΑΣΘ: Οδηγοί αρνούνται να κάνουν self test – Έντονες αντιδράσεις και για τα εμβόλια

Κοινοποίηση:
οασθ

Την άρνησή τους να υποβληθούν σε self test εκφράζουν οδηγοί του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), αντιδρώντας παράλληλα και στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Μειοψηφία οδηγών του ΟΑΣΘ σύμφωνα με το ThessToday.gr δήλωσαν ανοιχτά την άρνησή τους να υποβληθούν σε self test για τον κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι στο ωράριό τους συναναστρέφονται καθημερινά με εκατοντάδες άτομα μέσα στα λεωφορεία. Εκτός από τους αρνητές self test, μερίδα οδηγών αντιδρά και στα εμβόλια, καθώς όπως τονίζουν χαρακτηριστικά η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική από τον νόμο και κανένας δεν μπορεί να τους αναγκάσει να το κάνουν. «Υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις και ορισμένοι οδηγοί δήλωσαν άρνηση και είπαν ότι δεν θα κάνουν το self test. Το ίδιο ισχύει και με μερίδα οδηγών για τα εμβόλια, που δεν θέλουν να το κάνουν. Νομικά δεν μπορεί κανένας να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν», τονίζει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

Συνάδελφοί τους από την αντίθετη γραμμή ζητούν τη λειτουργία της πλατφόρμας για τους εργαζόμενους του Οργανισμού για την προμήθεια των self test, με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ να «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου και να υπογραμμίζει στο ThessToday.gr ότι οι οδηγοί πρέπει να υπαχθούν στη λίστα προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς. «Είμαστε στην πρώτη γραμμή, όλη μέρα στα λεωφορεία και ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες άτομα. Οι εμβολιασμοί των οδηγών είναι φλέγον ζήτημα και ειδικά τώρα που χαλαρώνουν τα μέτρα και ανοίγουν δραστηριότητες που θα φέρουν χιλιάδες κόσμου έξω. Γι’ αυτό θίξαμε και θα θίγουμε το συγκεκριμένο ζήτημα», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι έως τώρα η μοναδική επίσημη απάντηση που έλαβαν ήταν από τα χείλη του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, που τους διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα ΑΜΚΑ των οδηγών στο αρμόδιο υπουργείο.

Ανησυχία για τα κρούσματα – Τελευταίο θύμα 43χρονος πατέρας

Εκτός από τις εσωτερικές αντιδράσεις για τα self test και τα εμβόλια, υπάλληλοι του ΟΑΣΘ έχουν θορυβηθεί από τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού. Από την αρχή της πανδημίας έως τώρα έχουν νοσήσει 250 εργαζόμενοι, από τους συνολικά 2.000, εκ των οποίων επτά άτομα έχασαν τη μάχη με τη νόσο, με τελευταίο θύμα έναν 43χρονο πατέρα τριών παιδιών. «Ζητάμε θωράκιση των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Υπάρχει ανησυχία στο προσωπικό και έχουμε ζητήσει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς. Μόνο τις τελευταίες ημέρες είχαμε 43 κρούσματα», σημείωσε ο Γιάννης Δήμκας.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και οι μελλοντικές κινήσεις

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη τονίζει την ανάγκη για παρέμβαση του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού στα προβλήματα των εργαζομένων του Οργανισμού, ενώ αναφέρει ότι στο μέλλον «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις». «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη εν μέσω πανδημίας και γι’αυτό μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντατικοποιήσει τις αντιδράσεις μας. Στο μέλλον όμως, δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς», τόνισε ο Γιάννης Δήμκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός το προσεχές Σάββατο θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη συνοδεία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, καθώς και του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, όπου εκτός από αυτοψία σε νοσοκομεία θα συζητηθούν και σημαντικά οδικά έργα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα.

ThessToday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: