Χαμός στην Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις από τους φοιτητές – Κατάληψη και πορεία στη Σίνδο

Κοινοποίηση:
διπαε-φοιτητες-σινδος

Συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι φοιτητές Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ, οι οποίοι αντιδρούν με την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, να μεταφερθούν δύο τμήματα στις Σέρρες και ένα να κλείσει, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν.

Από νωρίς το πρωί το Διεθνές Πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη, ενώ πριν από λίγη ώρα οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Σίνδου, στο πλαίσιο της οποίας κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο του δήμου Δέλτα, όπου συνομίλησαν με τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το ίδιο να δηλώνει την υποστήριξη του.
Ο Δήμαρχος Δέλτα τόνισε στους φοιτητές ότι όλα τα μέλη της διοίκησης του Δήμου είναι συμπαραστάτες  των αιτημάτων τους και μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα τεθεί το θέμα προκειμένου να  εγκριθεί  και να εκδοθεί  επίσημο ψήφισμα από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Θυμίζουμε ότι η από κοινού εισήγηση Διοικούσας Επιτροπής και υπουργείου Παιδείας επιβάλει την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και την μετακίνηση 6.000 φοιτητών των Τμημάτων Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης καθώς επίσης και αυτό των Μηχανικών Πληροφορικής και Συστημάτων στις Σέρρες.

Αύριο οι φοιτητές θα επιχειρήσουν εκ νέου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Αθανάσιο Καΐση, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν πορεία από κοινού με φοιτητές των Σερρών και της Καβάλας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

grtimes.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: