Χαλκιδική: Στα δύο γέφυρα που οδηγεί σε σχολεία

Κοινοποίηση:
χαλκιδικη-γεφυρα

Μία εβδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας “Διομήδης” και λίγες μόνο ώρες πριν “χτυπήσει” νέα κακοκαιρία την περιοχή, στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο δήμο Σιθωνίας, τα προβλήματα που προκλήθηκαν παραμένουν άλυτα. “Τεράστιο ζήτημα με τη γέφυρα στη Συκιά, η οποία έχει κριθεί ακατάλληλη και αποτελεί μοναδική πρόσβαση προς όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής” αναφέρει στο GRTimes, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας ο οποίος ζητεί την άμεση χρηματοδότηση για την κατασκευή νέας γέφυρας.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες, σημαντικά ζητήματα, τα οποία παραμένουν ακόμα άλυτα έχει αποφέρει η κακοκαιρία «Διομήδης» που έπληξε μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας και την Σιθωνία, με την κεντρική γέφυρα της Συκιάς να έχει υποστεί σοβαρές και μη αναστρέψιμες ζημιές.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, πλέον η κυκλοφορία γίνεται μέσω κακής ποιότητας δρόμων»
Μάλιστα ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, μιλώντας στο GRTimes για τη γέφυρα στη Συκιά ανέφερε πως «από τις βροχοπτώσεις και τα πολλά μποφόρ σημειώθηκε διάβρωση και πλέον αυτή η μεγάλη γέφυρα έχει κριθεί ακατάλληλη από την πρώτη στιγμή και από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και από την αστυνομία. Μάλιστα πρόκειται για την μοναδική πρόσβαση προς όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής, ενώ πολλοί είναι αυτοί που την χρησιμοποιούν για να μεταβούν στην εργασία τους». Επιπλέον όπως υπογράμμισε ο ίδιος, πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω κακής ποιότητας δρόμων.

Εξάλλου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσει η γέφυρα και να ανακοπεί η ροή του νερού που περνάει κάτω από αυτή, με αποτέλεσμα να γυρίσει προς τον οικισμό προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και μεγάλους κινδύνους.

«Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση και όχι πιστώσεις 50 και 100 χιλιάδων ευρώ»
Όπως τονίζει ο κ. Ντέμπλας, η συγκεκριμένη γέφυρα εντασσόταν στο πρόγραμμα του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας που κατασκευάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Δεν υπάρχουν οι πιστώσεις εκείνες που απαιτούνται για να κατεδαφιστεί άμεσα και να κατασκευαστεί μια νέα», ανέφερε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αυτά τα έργα δεν πρέπει να γίνονται με πιστώσεις 50 και 100 χιλιάδων. Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση σε έργα αντιπλημμυρικά γιατί η Σιθωνία είναι “κόκκινη” και έχει ανάγκη από μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα ανάσχεσης».

Τέλος, σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών επισήμανε πως «το πρώτο έγγραφο στάλθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ενώ σήμερα στάλθηκε νέο έγγραφο και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», διευκρινίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει ακόμα καμία απάντηση ούτε κάποια ενέργεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: