Χαλκιδική: Ανυποψίαστοι απολάμβαναν την βόλτα τους 300.000 τουρίστες στην Κασσάνδρα

Κοινοποίηση:
halkidiki_1

Ο απαλός αέρας, που ξεκίνησε να φυσάει γύρω στις 21:00 – 21:30 το βράδυ της Τετάρτης στους οικισμούς της Κασσάνδρας, του τουριστικότερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας με περίπου 300.000 επισκέπτες αυτήν την εποχή, έμοιαζε με ανάσα δροσιάς και προκαλούσε ανακούφιση στον κόσμο μετά το διήμερο καύσωνα.

Λίγο πριν από τις 22:00 ο αέρας δυνάμωσε επικίνδυνα και η ανακούφιση έδωσε τη θέση της στην ανησυχία και στο φόβο. Η υπερκαταιγίδα χτύπησε την Κασσάνδρα και άλλες τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής στην «καρδιά» του Ιουλίου, σε μία ώρα που οι πεζόδρομοι ήταν γεμάτοι από κόσμο κάθε ηλικίας και όλα τα καταστήματα ανοιχτά.

Τουρίστες και μόνιμοι κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν αλαφιασμένοι, για να βρουν ένα στεγασμένο μέρος και να προφυλαχθούν και εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης, αλλά και σε τουριστικά μαγαζιά προσπαθούσαν να σώσουν, ό,τι μπορούσαν. Όλα αυτά την ώρα που προκαλούσε τρόμο ο εκκωφαντικός θόρυβος από κορμούς δέντρων που έπεφταν στους δρόμους, από τέντες που έσπαζαν και εκτοξεύονταν, από κεραμίδια που ξεκολλούσαν από στέγες σπιτιών και από τις βροντές που ηχούσαν δυνατά κάθε λίγο.

«Γύρω στις 22:00 το βράδυ ξεκίνησε το μπουρίνι και δεν κράτησε πάνω από 10 – 15 λεπτά. Το φοβερό ήταν τα περίπου δύο λεπτά που δυνάμωσε υπερβολικά ο αέρας. Εκείνη τη στιγμή όλοι οι οικισμοί ήταν γεμάτοι από κόσμο, οι οποίοι ανυποψίαστοι απολάμβαναν τη βόλτα τους. Το μπουρίνι έπιασε τον κόσμο απροετοίμαστο. Όλοι έτρεχαν να σωθούν. Είμαστε στην καρδιά του Ιουλίου και αυτή την εποχή η Κασσάνδρα έχει περίπου 300.000 κόσμο», τονίζει σε ιστοσελίδα δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης.

Κατά τον ίδιο, είναι θαύμα που με τόσο κόσμο στην Κασσάνδρα δε θρηνήσαμε θύματα, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα στο δήμο εντοπίζονται στη βόρεια πλευρά του, κυρίως στις περιοχές της Νέας Φώκαιας και της Αφύτου, όπου υπάρχουν πολλές ζημιές σε σπίτια και σε αυτοκίνητα. «Τώρα δίνουμε τη μάχη, για να μην κοπεί το νερό, αφού ήδη αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Δυστυχώς, τα αντλιοστάσια δε δουλεύουν, αφού χρειάζονται ρεύμα και το νερό στερεύει», σημειώνει ο δήμαρχος Κασσάνδρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: