Χάος στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ! Πάνω από 400 τα κρούσματα

Κοινοποίηση:
CORONAVIRUS-USA-NAVY2_ONALERT_09_04_2020

Ένας ναύτης από τον αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάσταση του επιδεινώθηκε τα τελευταία 24ωρα. Πάνω από 400 τα κρούσματα στο πλοίο.

Ένας υπάλληλος του πλοίου, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας στο Reuters, δήλωσε ότι ο ναύτης βρέθηκε αναίσθητος και έλαβε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Ο ναύτης βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Η υπόθεση έρχεται μία ημέρα μετά την του υπηρεσιακού Υπουργού Ναυτικού των ΗΠΑ, Τόμας Μόντλι. Ο υπηρεσιακός υπουργός παραιτήθηκε την Τρίτη, μία ημέρα μετά τη διαρροή ηχητικού ντοκουμέντου, στο οποίο αποκαλούσε τον απαλλαχθέντα από τα καθήκοντά του καπετάνιο του αεροπλανοφόρου Roosevelt «ηλίθιο», απευθυνόμενος στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου.

Ο Τόμας Μόντλι είχε παύσει από τα καθήκοντά του τον κυβερνήτη του USS Roosevelt, Μπρετ Κροζίερ, αφότου ο τελευταίος ζήτησε άδεια ώστε να αποβιβάσει το πλήρωμά του, περίπου 5.000 ναύτες και λοιπό προσωπικό, στο Γκουάμ, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού στο αεροπλανοφόρο.

Για την κίνησή του αυτή, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του και αποχώρησε από το πλοίο εν μέσω χειροκροτημάτων από τους ναύτες.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθαίνουν οι ναύτες», είχε γράψει στην τετρασέλιδη επιστολή του, την οποία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle, μετά την διάγνωση περίπου 100 ναυτών θετικών στον κορωνοϊό.

Όμως ο Τόμας Μόντλι τη Δευτέρα σε ομιλία του στο προσωπικό του πλοίου τη Δευτέρα, ανέφερε ότι ο Μπρετ Κροζίερ ήταν «είτε αφελής είτε ηλίθιος». Ακόμα τον κατηγόρησε για «προδοσία» και για το γεγονός ότι δημιούργησε μία μεγάλη «αντιπαράθεση» στην Ουάσινγκτον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: