Χάκαραν 15.000 κάρτες. Οι τράπεζες τις αντικαθιστούν σταδιακά και πληρώνουν και τα έξοδα

Κοινοποίηση:
kartes

Σε σταδιακή αντικατάσταση έως και 15.000 πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προχωρούν οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τις επιπτώσεις της υποκλοπής των στοιχείων πελατών τους που καταγράφηκε σε εταιρεία ταξιδιωτικής πρακτόρευσης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» πρόκειται για ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των online πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών, δηλαδή κρατήσεων αεροπορικών, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων, ταξιδιωτικών ασφαλίσεων.

Αν και τα κρούσματα χρεώσεων πελατών για συναλλαγές που ουδέποτε πραγματοποίησαν ήταν πολύ λιγότερα και συγκεκριμένα μερικές δεκάδες περιπτώσεις, οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να λειτουργήσουν προληπτικά και προχωρούν σταδιακά στην αντικατάστασή τους.

Εκτός από το κόστος αντικατάστασης των καρτών, οι τράπεζες έχουν επωμιστεί και το κόστος των όποιων συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν, το οποίο δεν επιβαρύνει τους κατόχους των καρτών.

Στη βάση αυτή η έρευνα που διεξάγεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου, επικεντρώνεται στο εάν η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε τη σχετική πιστοποίηση, η οποία θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι επικαιροποιείται κάθε χρόνο. Στον βαθμό που διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση η έρευνα θα πρέπει να αναδείξει πώς έγινε η διαρροή των στοιχείων των καρτών.

Σημειώνεται ότι για πληρωμές σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), απαιτείται από τον εκδότη της κάρτας (π.χ. τράπεζα, ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, κ.λπ.), η ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου της και της συναλλαγής του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εμενα παντως η κωλο πειραιως παροτι χακαραν τη καρτα μου, πληρωσα 6 ευρω. Λεω γιατι? Η απαντηση της τραπεζας: γιατι για αυτες τις περιπτωσεις εχουμε την ασφαλεια καρτων που κοστιζει 25 ευρω το χρονο!!!!

  2. Η VIVA ΕΙΝΑΙ ΕΤΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΛΥΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ
    ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΑ

Comments are closed.