Χάθηκαν 35 δις ευρώ από τα ταμεία των επιχειρήσεων!!! Πανηγυρίζει η Μεγάλη Επανεκκίνηση για τα σχέδιά της που πάνε τρένο

Κοινοποίηση:
εστιαση

Αυτό που δεν κατάφεραν εξ’ ολοκλήρου τα Μνημόνια, το καταφέρνουν τα μέτρα με αφορμή τον κορωνοϊό.

Χιλιάδες επιχειρήσεις, βρισκόμενες στην κόψη του ξυραφιού, γίνονται ακόμα πιο εξαρτώμενες και δεν παράγουν, καθώς αναμένουν το νέο «κύμα» μέτρων στήριξης, το οποίο κι επισήμως θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 7,5 δισ ευρώ που έχει ήδη προβλέψει ο φετινός Προϋπολογισμός.

«Όσο θα υπάρχει ομπρέλα προστασίας, οι επιχειρήσεις θα παίρνουν ανάσα. Η δυσκολία εντοπίζεται στην επόμενη ημέρα», αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς, εκτιμώντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η «αποδιασωλήνωση» των επιχειρήσεων, που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, πάει τουλάχιστον ένα μήνα πιο πίσω.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Στατιστικής, δίχως μάλιστα να έχουν καταγραφεί ακόμα οι απώλειες από το δεύτερο lockdown, έκαναν «φτερά» γύρω στα 35 δισ ευρώ από τα ταμεία των επιχειρήσεων, κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

Ακόμα υπάρχουν αντοχές, οι οποίες όμως ενδέχεται να εξαντληθούν, ειδικά άπαξ και τελειώσουν τα χρήματα που «τροφοδοτούν» τα επιδόματα στήριξης-εξάρτησης.

Το θετικό μέχρι στιγμής είναι πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, στην διάρκεια του 2020 πάνω από 36.500 επιχειρήσεις ξεκίνησαν δραστηριότητα, ενώ εκείνες που κατέβασαν ρολά μόλις που ξεπέρασαν τις 13.600. Συγκρίνοντας με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2019 δείχνει ότι η αγορά «κράτησε».

Για πόσο ακόμα;;;

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: