“ΧΤΥΠΗΜΑ” από τον Δημήτρη Κούβελα για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Ελπίζω να είναι όλοι εμβολιασμένοι…»

Κοινοποίηση:
κουβελας

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, σχολίασε με δεικτικό τρόπο τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη και την κυβερνητική ολιγωρία.

Όσα έγραψε στο Facebook:
«Ελπίζω να είναι όλοι εμβολιασμένοι εκεί στις φωτιές διότι είναι και αυτή η υπερμετάδοση με τον καπνό βρε παιδί μου, όπως είχαν δηλώσει από νωρίς οι «ειδικοί»!»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Μόνο μην φτάσει η φωτιά μέχρι τον σκάι και πρέπει να βγάλουν την μάσκα ο πρωτοσάλτε και ο βασιλακόπουλος. Δεν τους έχω ακούσει να πούνε για την καταστροφή περιουσιών και τη ζημιά από τη στάχτη, μόνο για κοροδοιό μιλάνε. Κατά την γνώμη μου, φταίει ότι δεν εμβολιάστηκαν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και δεν μπόρεσαν να πετάξουν! Με την τρίτη δόση του εμβολίου, θα πετάγανε! Ήταν επιφυλακτικά γιατί οι ακαταδίωκτοι προτείνανε αστραζένεκα ανεπιφύλακτα!

  2. Χα χα…”εγραψες” Μητσαρα!
    “Γλεντα” τα “τουβλα”!

  3. Πολύ εύστοχο το σχόλιο του Καθηγητή, το οποίο -παρεμπιπτόντως- γίνεται με τρόπο δηκτικό (εκ του ρήματος δάκνω = δαγκώνω), όχι δεικτικό (εκ του ρήματος δεικνύω = δείχνω) …
    Στην προκειμένη περίπτωση ο δηκτικός τρόπος έχει μεταφορική έννοια που υποδηλώνει ότι αυτός που χρησιμοποιεί τον όρο, υπαινίσσεται, ειρωνεύεται, καυτηριάζει αρνητικά … Είναι απλώς ομόηχες οι λέξεις “δηκτικός” και “δεικτικός”, με εντελώς διαφορετικές έννοιες, πράγμα που σημαίνει ότι η σωστή ορθογραφία αποδίδει και την σωστή σημασία …

    1. Έγινα 58 για να το μάθω κι αυτό. Ευχαριστώ.

      1. Και εγώ το έμαθα σπό εσένα. Και ύστερα μας λένε ψεκασμένους εμάς που σχολιάζουμε στο σάιτ του στέφανου. Και μας λένε ψεκασμένους οι αγράμματοι δημοσιογράφοι των εφοπλιστών(κάνουν και τους αριστερούς, και δουλεύουν για εφοπλιστές!) που κάνουν μόνο προπαγάνδα για το εμβόλιο και όλη μέρα μιλάνε για την τούνη και την ματσούκα. Μπράβο Νεφέλη.

Comments are closed.