ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ “ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ” ΤΟ ΜΑΛΜΕ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η EUROVISION ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ – ΑΠΟΨΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Κοινοποίηση:
malme1

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα στους δρόμους του Μάλμε, στη Σουηδία, διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision, λίγες ώρες προτού να παρουσιαστεί η συμμετοχή της χώρας αυτής στον διαγωνισμό.

«Είμαι φαν της Γιουροβίζιον και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω», εξήγησε η Χίλντα, μια 30χρονη Σουηδέζα με βαμμένα ροζ μαλλιά. «Δεν μπορώ να διασκεδάσω γνωρίζοντας ότι συμμετέχει το Ισραήλ, όταν όλα αυτά τα παιδιά πεθαίνουν. Πιστεύω ότι είναι άδικο», πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

malme

Η συμμετοχή του Ισραήλ στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο τελικός του οποίου θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Μάλμε, προκαλεί εντάσεις λόγω του πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Πολλοί στην Ευρώπη ζήτησαν να αποκλειστεί η χώρα. Στα τέλη Μαρτίου, οι συμμετέχοντες από εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Ελβετός Νέμο, ένα από τα φαβορί, έκαναν έκκληση για μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Η Ισραηλινή Εντέν Γκολάν θα συμμετάσχει σήμερα το βράδυ στον δεύτερο ημιτελικό, με το τραγούδι “Hurricane”.

«Δεν είναι δίκαιο. Κατά τη δική μου άποψη, αφού μπορούν να αποκλείσουν τη Ρωσία, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν για το Ισραήλ;» διερωτήθηκε η Μάρουα Μουστάφα, μια νεαρή διαδηλώτρια. «Οι άνθρωποι είναι εδώ για τη Γιουροβίζιον, για να προσπαθήσουμε να γιορτάσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα να γιορτάσουμε. Λέμε ότι είμαστε δημοκρατία, όμως κανείς δεν κάνει τίποτα», σχολίασε ο 29χρονος Μουστάφα Μουστάφα, που είχε καλυμμένους τους ώμους με μια παλαιστινιακή μαντίλα.

Οι περίπου 5.000 διαδηλωτές έκαναν πορεία από την κεντρική πλατεία του Μάλμε, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα όπως «Απελευθερώστε την Παλαιστίνη» και «η EUR νομιμοποιεί τη γενοκτονία».

Στην πορεία συμμετείχε και η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία είναι γνωστή για τις φιλοπαλαιστινιακές θέσεις της. Συμμετείχαν επίσης και πολλές οικογένειες. «Τα παιδιά μου είναι έξι και εννέα ετών, σε μια ηλικία που θέλουν να δουν τη Γιουροβίζιον όμως φέτος την μποϊκοτάρουμε εντελώς», είπε η Σεσίλια Μπρουντέλ, 31 ετών.

Οι δέκα από τις 16 χώρες που διαγωνίζονται απόψε θα βρεθούν το Σάββατο στον τελικό, όπου θα βρουν απέναντί τους τη Σουηδία (κάτοχο του τίτλου), τις Big Five (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία) και τις άλλες 10 που προκρίθηκαν από τον ημιτελικό της Τρίτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. Συγγνώμη αλλά όλο αυτό ποιος το ξεκίνησε;
    η Χαμάς δεν χτύπησε πρώτη;
    Δεν περίμεναν αντίποινα από Ισραήλ;
    Εκτός κιαν πήγαν με την λογική πάνε κιοπου βγει.
    Παίζει ναναι κιολο στημένο σαν αφορμή για εκκαθάριση της περιοχής.

  2. ΟΛΑ οσα βλεπουμε για το συγκεκριμενο προβλημα, ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, απο τους ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ των φασιστοκρατιδιων του κολπου. οσον αφορα τους διαδηλωτες στους δρομους προκειται για προβατα. ο ”ΒΟΣΚΟΣ εισπρακτορας” διδει το προσταγμα και βγαινουν απο το ”μαντρι της βαριεστημαρας τους” και μονον. ΙΔΙΩΣ αυτοι απο τις βορειες χωρες.

  3. Εγώ πάντως θα γελάω να ξέρετε
    γιατί δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει ΙΣΛΑΜ (Μουσουλμάνος)
    γιατί όπως ο φίλος PANOS που δεν έχει ιδέα από ΙΣΤΟΡΙΑ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    νομίζει ότι είναι αθώοι οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι είναι Μουσουλμάνοι και υποστήριξαν τις τρομοκρατικές ενέργειες της ΧΑΜΑΣ (Γαζα) και της ΧΕΤΖΜΠΟΛΑΧ (Λίβανο) κατά του ΙΣΡΑΗΛ που κόστισε τις ζωές σε πάνω από 1.400 αθώους πολίτες στην πλειοψηφία τους γυναίκες/παιδιά/μωρά
    Αλήθεια όσοι εσείς λέτε ότι είναι κακό το ΙΣΡΑΗΛ αν έκαναν αυτά στις δικές σας γυναίκες στα δικά σας παιδιά/μωρά τι θα κάνατε?

    Αλλά μην ανησυχείτε όπου και αν βρίσκεστε δεν είστε ασφαλείς γιατί θα το ζήσετε και εσείς εκεί στις ΗΠΑ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ στον ΚΑΝΑΔΑ στην ΕΥΡΩΠΗ και φυσικά στην ΕΛΛΑΔΑ
    και τότε θέλω να δω όλους εσάς που σήμερα λέτε ότι είστε φιλελεύθεροι – υπέρ της πολυπολιτισμικότητας του διαφορετικού και υποστηρίζετε τους καλούς παλαιστίνιους όπως και τους κατατρεγμένους πρόσφυγες/μετανάστες οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι
    όταν αποφασίσουν να σας δείξουν τι σημαίνει το ΙΣΛΑΜ όταν καταλάβετε τι σημαίνει ο νόμος της ΣΑΡΙΑΣ και τι σημαίνει η ΜΑΝΤΙΛΑ (ΜΠΟΥΡΚΑ) στις γυναίκες γιατί αυτά που είδατε στις ΗΠΑ και στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ με γυναίκες σε δημόσιο χώρο να προσεύχονται και να ασπάζονται το ΙΣΛΑΜ με βαμμένο μαλλί/νύχια και απρεπές ντύσιμο δεν υπάρχει θα πέσει πολύ ξύλο σε κάτι τέτοιες γυναίκες από τους συζύγους τους και από τους δίπλα.

    Τότε ξέρετε τι θα πω εγώ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ

  4. οι ισραηλινοι εξαγουν ανθελληνες και τους εισαγουν οι εδω ανθελληνες σιωνιστες ισραηλινοι με τις ΜΚΟ με απωτερο σκοπο να κατακτησουν τους νεο ελληνες και μεσω εβραιων σαν τον μητσοτακη .

  5. δεν μπορω να καταλαβω τι σκατα θελει το δολοφονικο ισραηλ εκει αφου γεωγραφικα δεν ανηκει στην Ευρωπη μηπως επειδη ειναι μιασμα και δεν τους θελουνπουθενα ?

  6. Φάτε πολιτισμικότητα από αυτούς που φωνάζουν για τη μουσουλμανική Χαμάς και όχι για την Κύπρο που την κατέχει η μουσουλμανική Τουρκία. Βλέπω να βάζουν μαντίλα στις κόρες σας αυτοί που υποστηρίζετε. Καλύτερα το Ισραήλ παρά τις ακρότητες από τους βιαστές και δολοφόνους της Χαμάς που σφάζουν Ευρωπαίους τουρίστες στη Γαλλία και στο Βέλγιο!

    1. Είναι παρανοϊκό να είσαι υπέρ της εισβολής-κατοχής-προσφυγοποίησης-κλοπής ΑΟΖ στη μια χώρα και να φωνάζεις κατά όλων αυτών στη διπλανή της. Αν νικήσει η Παλαιστίνη, θα είναι πιο εύκολο για την Κύπρο, αφού θα είναι πιο απονομιμοποιημένη η τουρκική και η κάθε κατοχή.

  7. Δεν αποκλείουν το Ισραήλ ενώ αποκλείουν τη Ρωσία, γιατί πολύ απλά ΗΠΑ και ΕΕ διοικούνται από τα εβραϊκά λόμπυ για αυτό….

  8. Το Μάλμε είναι γεμάτο Μουσλιμια οπότε μη μας κάνει εντύπωση. Και φυσικά στους νεκρούς και τους ομήρους του Ισραήλ καμία αναφορά

    1. για τους πολλαπλάσιους παλαιστίνιους νεκρούς και ομήρους τσιμουδιά. Μη μας κάνει εντύπωση. Δώσε, λοιπόν, εσύ το σπίτι σου να κάνει το Ισραήλ κράτος εκεί. Μην είσαι τζάμπα μάγκας.

  9. Αυτές οι χιλιάδες άνθρωποι που ήταν όταν έγινε η εισβολή στη Κύπρο; Οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι και οι Κύπριοι δεν είναι; Για αυτό τους γράφω στα τέτοια μου αυτούς τους δίκαιους του κώλου. Αν είσαι δίκαιος μιλάς και πολεμάς για όλα τα εγκλήματα. Προφανώς οι μουσουλμάνοι είναι ανώτεροι για κάποιους. Στη σφαγή των Χριστιανών μούγκα στη στρούγκα.

    1. Κοίτα πρώτα τι κάναμε εμείς οι Έλληνες και μετά να αναρωτιέσαι για τους άλλους. Η Κύπρος είναι μακράν λέγαμε και το κάναμε μουγκα. Ας κάναμε το χρέος πρώτα και μετά να λέγαμε για διαδηλώσεις και συλλαλητήρια.

      1. Mιλα για τους άλλους.Εσυ με τετοια μυαλα δεν δικαιουσαι να φερεις το ονομα Ελληνας.Μεινε με το “Astraxan”

  10. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!! ΑΛΛΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ!!!ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ-ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!

  11. Έλεος πια με την Παλαιστίνη.
    Δηλ είμαστε από τους σιωνιστες και τους Ισλαμιστές ποιον να διαλέξω;
    Κανέναν

    1. Αγνοείς ότι οι Παλαιστίνιοι είναι και χριστιανοί και μάλιστα η αρχαιότερη χριστιανική κοινότητα; Ξεκίνα από τα βασικά. Αναρωτήσου, για παράδειγμα, αν εσύ θα έδινες σε κάποιον που θα δήλωνε αρχαιότερος των Ελλήνων τη χώρα σου και θα περιοριζόσουν στο 2% αυτής (Γάζα) ή έστω το 22% (Γάζα και Δ.Όχθη, αν φύγουν ποτέ οι έποικοι), με πρόσβαση μόνο στο Αιγαίο και όχι το Ιόνιο.

      1. ΠΑΝΟΥΛΗ ΑΛΛΟΥ Η ΤΖΙΧΑΝΤΟ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ. ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΡΕ? ΟΤΙ ΜΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ? ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ.

Leave a Response