ΧΑΜΟΣ ΧΑΜΟΣ ΧΑΜΟΣ! Μ.Σαλβίνι για ευρωεκλογές: «Έρχεται μεγάλη νίκη των πατριωτικών κινημάτων – Θα αλλάξουν τα πάντα στην Ευρώπη»!

Κοινοποίηση:
d62srjawsaetnt7.jpg_large

“Οι εκλογές της επόμενης εβδομάδας θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ευρώπης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση, την παράνομη μετανάστευση και την άνοδο της τρομοκρατίας.

Η επιτυχία των πατριωτικών κινημάτων θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην οποία τα Έθνη-κράτη θα έχουν το λόγο και θα μπει τέλος στην ψευτοπροοδευτική δήθεν δημοκρατική πολιτική που κυριαρχεί στις Βρυξέλλες τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι επικείμενες ευρωεκλογές θα ταρακουνήσουν την Ευρώπη, οδηγώντας σε χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, ενώ θα επηρεάσουν και την επιλογή του επόμενου διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Ο ηγέτης της πατριωτικής Λέγκα θα υποδεχτεί σήμερα Σάββατο στο Μιλάνο τους προέδρους πατριωτικών κινημάτων του πανευρωπαϊκού φορέα MENF από 12 ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συγκρότηση μιας συμμαχίας των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων με στόχο τη διαμόρφωση της μελλοντικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύω ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην Ευρώπη», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πριν από τη σύνοδο αυτή, προβλέποντας ότι το κόμμα του και οι σύμμαχοί του θα κερδίσουν σημαντικό αριθμό εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο»

Ο Σαλβίνι ωστόσο είπε ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. «Δεν είναι κατ΄ανάγκη υποχρεωτικό να επιλέγουμε πάντα ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και ζητείται η γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την τελική απόφαση για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ θα την λάβουν οι ηγέτες των χωρών. Ο Σαλβίνι ελπίζει ότι τα εθνικιστικά κόμματα θα έχουν πιο ισχυρό λόγο εφόσον αυξήσουν τα ποσοστά τους σε αυτές τις εκλογές.

Νωρίτερα, μιλώντας σε μια ομάδα ξένων δημοσιογράφων, ο Σαλβίνι είπε ότι η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ξαναγράψει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες, που θέτουν όρια στο έλλειμμα και το χρέος, υποστηρίζοντας ότι οι κανόνες αυτοί «στραγγαλίζουν» την οικονομική ανάπτυξη και αυξάνουν την ανεργία.

«Κατά την άποψή μου, ευρωσκεπτικιστές είναι αυτοί που κυβερνούν τώρα την Ευρώπη», είπε, προσθέτοντας ότι θέλει να επιστρέψει η ΕΕ στην προ-Μάαστριχτ εποχή, όταν δεν υπήρχαν τέτοιου είδους περιορισμοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: