ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – Ξενοδόχοι σε κυβέρνηση: «Μας καταστρέφετε για ένα τυπικό λάθος»..

Κοινοποίηση:
gkat_23_1905_page_1_image_0002-thumb-large

Έξαλλοι είναι οι ξενοδόχοι με την κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις που βλάπτουν την ελληνική οικονομία, καθώς βασίζεται σε έναν κωδικό ο οποίος μέχρι στιγμής χρησιμοποιείτο για καθαρά τυπικούς λόγους για να αποφασίσει ποια ξενοδοχεία θα μείνουν ανοικτά και ποια όχι. 

Συγκεκριμένα χιλιάδες ξενοδοχεία τα οποία μόλις άνοιξαν μόλις την περασμένη Δευτέρα θα αναγκαστούν να ξανακλείσουν καθώς είναι κατά λάθος δηλωμένα ως εποχιακής λειτουργίας, ενώ λειτουργούν όλο τον χρόνο!

Έτσι δεν δικαιούνται να ανοίξουν από 1η Ιουνίου αλλά από 15.

Αυτό έχει ως συνέπεια να χάσουν την οικονομική ανάσα του τριημέρου μετά από μήνες μηδενικών εσόδων, με το υπουργείο να αρνείται να παρέμβει!

Μένουν ξεκρέμαστοι έτσι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, και οι πελάτες τους που νόμιζαν πως είχαν εξασφαλίσει τη διαμονή τους, αλλά και το προσωπικό που είχε προσληφθεί για να επαναλειτουργήσουν.

Ήδη χιλιάδες «εξοδούχοι» μετά από μήνες καραντίνας αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω καθώς στη μέση της διαδρομής ενημερώθηκαν πως το ξενοδοχείο που σκόπευαν να κάνουν διακοπές τελικά θα παραμείνει κλειστό!

Για ένα τυπικό λάθος στην δήλωση Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας από τον λογιστή, ξενοδοχειακές μονάδες 12μηνης λειτουργίας που έχουν έσοδα και φορολογούνται με Τέλος Επιτηδεύματος για ολόκληρο τον χρόνο, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση σαν εποχικές επιχειρήσεις που δουλεύουν μόνον «σεζόν»!

Η αρχική εξαγγελία ότι από 1ης Ιουνίου επαναλειτουργούν τα 12μηνης λειτουργίας καταλύματα, κινητοποίησε τους επιχειρηματίες που είχαν κλείσει με κρατική εντολή αλλά ποτέ ως τώρα δεν γνώριζαν ότι έγινε λάθος δήλωση ονοματολογία στην Εφορία, να δέχονται κρατήσεις πελατών για το Τριήμερο και να προσλάβουν προσωπικό.

Και ενώ ένα λάθος στη δήλωση ΚΑΔ διορθώνεται θεωρητικά εύκολα με μια επίσκεψη στην εφορία, λόγω κορωνοϊού οι τοπικές αστυνομικές και λιμενικές Αρχές έχουν λάβει εντολή να μην δέχονται τις αλλαγές στους ΚΑΔ, αλλά να επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους άνοιξαν με λανθασμένο ΚΑΔ.

Ούτε δέχονται όμως οι υπηρεσίες και την προσθήκη ΚΑΔ, δηλαδή ότι μια τουριστική μονάδα που ήταν ανοικτή πριν τα μέτρα, αλλά ανοίγει ξανά από 1ης Ιουνίου, δεν θα κλείσει τον Οκτώβριο αλλά θα συνεχίσει όπως πάντα έκανε χειμώνα-καλοκαίρι!

Το πρόβλημα με τις ΚΑΔ αποκαλύφθηκε στην αρχή της κρίσης και των υποχρεωτικών λουκέτων, όταν η κυβέρνηση μοίραζε 800άρια, καθώς πολλοί ανακάλυψαν τότε για πρώτη φορά στα χρονικά, πόσο σοβαρές συνέπειες μπορεί να έχει ένα λάθος στην κωδικοποίηση της ονοματολογίας των επιχειρήσεων.

Και για όσους επιβίωσαν όμως, τώρα που ξεκινά η φάση της επαναλειτουργίας, οι ΚΑΔ αποτελούν και πάλι εμπόδιο.

Μέσα από τους αναλυτικούς πίνακες με τα 4ψήφια και 8ψήφια νούμερα, απαγορεύεται να ανοίξουν πριν τις 15 Ιουνίου επιχειρήσεις όσοι, αν και λειτουργούσαν κανονικά ολόκληρο τον χρόνο, δηλώθηκαν κατά λάθος από τον λογιστή τους προ ετών σαν εποχικής λειτουργίας.

Μόνον στο Ναύπλιο, για παράδειγμα, αναμένονται περισσότερες των 1.000 ακυρώσεις, όπως ανακοινώνει το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ναυπλίου «Ξένιος Δίας», προειδοποιώντας πως οι κυρώσεις για όποιον παραβιάσει τους ΚΑΔ είναι βαρύτατες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου:

“Μετά από τον σκληρό αγώνα που δώσαμε τις τελευταίες τρεις μέρες, λόγω της αιφνίδιας απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης στις 30/5/2020 με την οποία εξαιρέθηκαν τα καταλύματα μας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουνίου 2020, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δεν υπάρχει θετική εξέλιξη και ως εκ τούτου παραμένουμε κλειστά έως τις 15/6/2020.” 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μία είν’ η λύση….. γράψτε την εφορεία εκεί που σας έχει γραμμένους ο αφορισμένος ηλίθιος βρωμιάρης που μετά το τσιπρόσκυλο κοροϊδεύει έναν ολόκληρο λαό εκτελώντας εντολές του αριστερόστροφου μασονικού ιερατείου.
    Πάντως το βραβείο γκίνες το κερδίζει σαν γιος δύο τανών….

Comments are closed.