Φωτό πίτσας για Ιταλία – Τσερνόμπιλ για Ουκρανία: Viral η μετάδοση των Ολυμπιακών στη Νότια Κορέα

Κοινοποίηση:
CSCSCS

Το νοτιοκορεάτικο ΜΜΕ έγινε viral στα social media, λόγω των αμφιλεγόμενων φωτογραφιών που χρησιμοποίησε κατά την παρουσίαση των χωρών στην ολυμπιακή παρέλαση κατά την τελετή έναρξης.
Ένας τηλεοπτικός σταθμός από τη Νότια Κορέα ζήτησε συγγνώμη για τη χρήση ακατάλληλων γραφικών στην παρουσίαση των χωρών, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.
Για την Αϊτή ο τηλεοπτικός σταθμός επέλεξε μια φωτογραφία με ταραχές, για την Ιταλία μια φωτογραφία με πίτσα, για την Ουκρανία μια εικόνα του πυρηνικού σταθμού μετά την έκρηξη στο Τσερνόμπιλ κι έναν σολομό για τη Νορβηγία.
Ειδικότερα, η φωτογραφία της Αϊτής παρουσίαζε σκηνές από ταραχές, με ανθρώπους να φωνάζουν δίπλα σε καμένα λάστιχα και φωτιές.

Όταν οι αθλητές μπήκαν στο στάδιο, το ΜΜΕ εξήγησε με ένα κείμενο στην οθόνη ότι η “πολιτική κατάσταση στην Αϊτή είναι δύσκολη, μετά τη δολοφονία του προέδρου”.
Όσο για την Ουκρανία, η χώρα παρουσιάστηκε με μια φωτογραφία του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνόμπιλ, από το 1986.

Σε άλλα ευτράπελα της τηλεοπτικής κάλυψης από τον νοτιοκορεάτικο τηλεοπτικό σταθμό, η Σουηδία παρουσιάστηκε ως μια “ανεπτυγμένη χώρα ευημερίας” αλλά ένα τυπογραφικό λάθος στο “ανεπτυγμένη χώρα” είχε ως αποτέλεσμα να γραφτεί ένα παραδοσιακό νοτιοκορεάτικο φαγητό, μιας σούπα από αίμα αγελάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: