Φωτιά στη Σάμο: Στο νησί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής – Σε γενική επιφυλακή το Σώμα

Κοινοποίηση:
elikoptero-pyrosvestikhs-intime-5

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, επιχειρούν στη Σάμο, αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες

Στη Σάμο μεταβαίνουν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με ελικόπτερο Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο νησί.


Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή τίθενται όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) της Επικράτειας.

Ενίσχυση δυνάμεων τη νύχτα στη Σάμο
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες, επιχειρούν στη Σάμο, αντιμετωπίζοντας πολλές διαφορετικές εστίες.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Κοκκάρι, Βουρλιώτες και Μυτιληνιοί.
Αργά το βράδυ, η φωτιά δεν απειλούσε σπίτια, ενώ στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι, άνω των 2-3 μποφόρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: