Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αναφορές για εγκλωβισμένους – Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες – Έκλεισε πάλι η εθνική οδός

Κοινοποίηση:
Πυρκαγιά στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021. Η φωτιά ξέσπασε ανατολικά στα βασιλικά κτήματα στη Βαρυμπόμπη. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Αναφορές για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης από τη μεγάλη πυρκαγιά έχουν γίνει στην αστυνομία, που αυτή την ώρα πραγματοποιεί επιχείρηση για την απομάκρυνση των πολιτών, ενώ με νέο μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες προς τις Αχαρνές.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., επειδή είναι δύσκολη η πρόσβαση στα σημεία έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να γίνει με ασφάλεια η απομάκρυνση.

Εν τω μεταξύ διακόπηκε και πάλι η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά και από το ύψος της Λυκόβρυσης προς Λαμία.

Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 προς όσους βρίσκονται σε Θρακομακεδόνες ή Βαρυμπόμπη να εκκενώσουν τώρα προς Αχαρνές.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Επείγουσα Ειδοποίηση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας.

https://twitter.com/112Greece/status/1422576912606629902?s=20

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: