Φωτιά και λάβρα ο Πατέρας Εμμανουήλ: «Στην πρώτη καραντίνα, κάθε Μητρόπολη πήρε γύρω στο 1 εκατ. ευρώ για να κλείσει τις εκκλησίες. Πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένα αντίτιμο στην προδοσία.»

Κοινοποίηση:
ιερα συνοδος

“Το να ομολογείς την πίστη σου σήμερα, είναι κατόρθωμα” σχολίασε ο πατέρας Εμμανουήλ, αναφορικά με την υπόθεση Τζόκοβιτς.


“Ο Τζόκοβιτς έκανε κάτι που έπρεπε να κάνουν όλοι οι ορθόδοξοι, αυτό που λέει η Αγία Γραφή. Όποιος ομολογήσει την πίστη του μπροστά στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω  και εγώ μπροστά στον Ουράνιο πατέρα μου και όποιος με αρνηθεί θα τον αρνηθώ” πρόσθεσε.

“Εγώ πιστεύω ότι η ομολογία του Τζόκοβιτς έγινε με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Αυτές τις έσχατες μέρες, που διώκεται η αλήθεια και η δικαιοσύνη, όπου οι θεσμοί έχουν  παραδώσει, που τίποτα πλέον δεν λειτουργεί σωστά, που βλέπουμε την προδοσία από πολιτικούς από εκκλησιαστικούς ηγέτες -νομίζω δεν υπάρχει πιο κάτω- το να  ομολογείς την πίστη σου σήμερα, είναι κατόρθωμα”, τόνισε.

“Η εκκλησία μπορεί να βοηθήσει σε πολλά αλλά δυστυχώς δεν θέλει να βοηθήσει, ή της λένε να μην βοηθήσει” σχολίασε ο ιερέας από την Κρήτη.

“Στην πρώτη καραντίνα, έκλεισαν τις εκκλησίες γιατί υπήρχε αντίτιμο. Από ό,τι γνωρίζω, κάθε  Μητρόπολη πήρε γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ για να κλείσει τις εκκλησίες. Πληρώθηκαν και ο κόσμος δεν έκανε Πάσχα. Πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένα αντίτιμο στην προδοσία. Επίσης μετέφεραν στις εκκλησίες  τα έσοδα από τα κοιμητηριακά τέλη. ‘Εχουν χρηματιστεί, έχει επικρατήσει η κερδοσκοπία. Έπρεπε η εκκλησία αν είχε τα κότσια, να πάρει αποφάσεις. Να μην επιτρέψει να παρθεί κανένα μέτρο μέσα στους ναούς. Και όχι να συμφωνήσει, να έχει δώσει λευκή επιταγή  στην κυβέρνηση να κάνει το οτιδήποτε, αυτό δείχνει υποταγή”. 

“Δεν εκπλήσσομαι καθόλου για όλα αυτά, διότι αν εσείς γνωρίζετε 100 πράγματα που γίνονται στην εκκλησία, εμείς που είμαστε μέσα στα σπλάχνα της εκκλησίας γνωρίζουμε χίλια πράγματα αρνητικά” ανέφερε για τα μέτρα που επιβλήθηκαν στα Θεοφάνεια.

“Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μιλούσε περί διαφθοράς της ιεροσύνης πριν από 1.600 χρόνια και τώρα συζητάμε για το σήμερα. Το μόνο που περιμένουμε αυτή τη στιγμή των εσχάτων χρόνων, είναι ο Αντίχριστος. Δεν μου κάνει εντύπωση. Έχει χαθεί η ευσέβεια, ο διάβολος έχει κάνει πολλά κακά μέσα στην εκκλησία, δεν έχει πειράξει τα δόγματα, έχει πειράξει το φρόνημα των Ορθοδόξων Χριστιανών και έτσι βλέπουμε τώρα τις συμπροσευχές και τα συλλείτουργα  με τους αιρετικούς, με τους παπικούς, Θέλω να δώσω  συγχαρητήρια σε αυτόν τον γεράκο τον παππούλη, που πήγε στην Ιερά Σύνοδο και με θάρρος ρώτησε τον Πάπα εάν είναι αιρετικός. Έτσι έπρεπε να κάνει όλος ο κόσμος, αλλά δυστυχώς μένει ακατήχητος  από τους ιερείς οι οποίοι φοβούνται να μιλήσουν, να πουν την αλήθεια. Δυστυχώς ο κόσμος κοιμάται σε μία  αιρετίζουσα εκκλησία. Έχει γίνει μεγάλο κακό”, είπε.

“Έχει τόσο πολύ κλονιστεί η πίστη των ανθρώπων. Και όλα αυτά είναι τα κατάλοιπα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Βγάλαμε την πίστη και βάλαμε στη θέση του Θεού  την επιστήμη. Από κει ξεκινάει όλο το μεγάλο κακό από κει και πέρα οι άνθρωποι έγιναν πιο άθεοι και νομίζουν ότι με την επιστήμη θα λύσουν όλα τα προβλήματα. Ο Πλάτωνας έλεγε κάθε επιστήμη που γίνεται χωρίς αρετή, όχι για το καλό της ανθρωπότητας, είναι πανουργία, είναι που διαβόλου”.

Αναφορικά με τα μέτρα και τους ελέγχους που έχουν επιβληθεί στους πιστούς μέσα στους ναούς, υποστήριξε:  “Που έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα, αυτός ο αυταρχισμός; Αυτό συμβαίνει μόνο στον παπισμό. Η εκκλησία δεν εξαναγκάζει κανέναν, δεν έχει δεσποτισμό, απλά διδάσκει και αφήνει τον καθένα να ακούσει μόνος του και να πιστέψει.  Αυτά δεν είναι της εκκλησίας είναι από την αίρεση του παπισμού επηρεασμένη. Αρχίζουμε και γινόμαστε δυτικόφρονες. Για ποια πίστη μιλάμε; Αφού όλοι ακολουθούν αυτά που λένε οι επιστήμονες, οι ειδικοί. Ας γίνει ένας έλεγχος στους λογαριασμούς όλων αυτών, να δούμε αν τα ποσά δικαιολογούνται από το μισθό τους. Και στους πολιτικούς και στους δικαστές και στους δημοσιογράφους” .

Στην ερώτηση για το πως κρίνει τη στάση του Αρχιεπισκόπου και για το πως βλέπει το επόμενο βήμα στην ηγεσία απάντησε ότι «δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να υπάρξει κάτι καλύτερο και ότι όποιος ακολουθήσει, θα είναι σίγουρα χειρότερος».

«Το μόνο που έχει μείνει να πει πια η εκκλησία στον κόσμο, είναι “πάρτε το τσιπάκι”  και προσκυνήστε τον Αντίχριστο», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Στέφανε συναγωνιστή κάνε έρευνα τι έγινε το 1. 000.000 στην Μητρόπολη Καστοριάς και τι έγινε με τη Διαθήκη του πρώην Μητροπολίτη. Πολλά ακούγονται.

  2. Γιατί, αν πήρες, μη λες μόνο για το φιλανθρωπικό έργο του μαρινάκη! Πες και για το φιλανθρωπικό έργο της κυβέρνησης! Αλήθεια, εσύ που φώναζες κατά των πρεσπών και ήσουν και στο συλλαλητήριο, τι έγινε τώρα και σταμάτησες; Ρωτάω από περιέργεια.

  3. Τραγιά τραγιά τι κάνητε για τουν κόσμο που υποφέρ ;

  4. Eδώ μητροπολίτης είπε ότι εμβολιασμένοι θα παν στο παράδεισο και οι ανεμβολίαστοι στην κόλαση! Έχουν ξεφύγει οι ρασοφόροι χρυσοντυμένοι υπηρέτες του αντίχρηστου και χάνουν κάθε σεβασμό μας οι ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ του σκότους Η πίστοι μας διαβολοαυλικοί δεν πουλιέτε με όσα εκατομμύρια και να βάλετε στα χρυσοκέντιτα ράσα σας Και εκεί στην είσοδο του Παραδείσου ΔΕΝ γράφει covit free διαβολόρατσες

  5. ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΞΩΚΛΗΣΙΑ…Ο ΘΕΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΕΙ!

  6. Μπράβο του που έχει το θάρρος και τα λέει,σιγά σιγά θα βγουν πολλά στη φόρα.

  7. Μην ασχολειστε. Γιατί τρέχετε στα μαγαζάκια τους;;;;Οι άνθρωποι αυτοί είναι επαγγελματίες του ρασου και της κονόμας. Ουδεμία σχέση έχουν με την πίστη, την Ορθοδοξια και την εκκλησία του Χριστου.Υπάρχουν όμως κάποιοι σωστοί και ταπεινοί ιερείς που είναι λίγοι και διωκόμενοι από τους σύγχρονους επαγγελματίες φαρισαίους. Ψάξτε να τους βρείτε.

  8. Καλα σ αυτο που λέει καθολου απίθανο να χρηματίστηκαν.
    Αλλα απο την αλλη το να μην παίρνουμε καθολου μετρα και να αρχιζουνε να φιλάνε τις εικόνες η να μεταλαμβάνουν με το ίδιο κουτάλι αυτο το βρισκω κάπως τραβηγμένο για να αποδείξει ο άλλος την πίστη του.

  9. Τά εκατομμύρια τά έδωσαν οί Εβραίοι,ό Αλμπέρ Μπουρλά,Pfizer 8,1 δισεκατομμύρια κέρδη,ο Μπίλ Γκέιτς καί άλλοι Εβραίοι οι πατροπαράδοτοι εχθροί τού Ελληνισμού πού μισούν τήν Ορδοδοξία καί τούς Ελληνες.Κατάφεραν μέ σατανικούς σκοπούς νά κάνουν έναν Εβραίο τόν κοντοστούπη Μηταράκι υπουργό αφελληνισμού καί αλλαγής πληθυσμού στήν Ελλάδα.
    Γιάννης Λάκων

    1. Πες τα Χρυσόστομε………! Έχω βαρεθεί να τα γράφω……

  10. δεν γίνεται να μην τα γνωρίζει αυτά ο Ιερο(ανό)νυμος Α.Ε. όλο και θα έκανε ταμείο κι αυτός. Τα ακούς αρχηπροδότη εγκάθετε της εκκλησίας;; μαζεύετε την οργή του κόσμου.

  11. Εύγε παπά μου!!!Τέτοιους Ιερείς χρειάζεται η Εκκλησία και το ποίμνιο της!!!!Ο Θεός μεθ’ υμών!!!

  12. Τι Ιουδας Ισκαριωτης και πρασινα αλογα! Γεμισαμε μιζαδορικα τραγια με ρασα! Ποια 30 αργυρια? Μιλιουνια ευρω!
    Ειναι σαν τον Γλυξμπουργκ μια οικογενεια ητανε, μας περιποιουνται τωρα δεκαδες οικογενειες με τους παρατρεχαμενους αυλικους τους!
    Νεποτισμος μεσαιωνα!
    Ευτυχως που ακομα υπαρχουνε καποιοι μετρημενοι ιερωμενοι πουχουνε σηκωσει το λαβαρο της Ορθοδοξιας!

  13. Μαζί με τους πολιτικούς στις κρεμάλες και οι μητροπολίτες

  14. Τι πράγμα, 1.000.000 ευρώ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Ετσι εξηγείται γιατί οι πάπαροι στηρίζουν τα εμβόλια, ΠΡΟΔΟΤΕΣ και μετά ψάλουν στις εκκλησίες

Comments are closed.