Φωτιά – Βόρεια Εύβοια: Εκκενώθηκαν 12 χωριά – Καίγονται σπίτια σε 10 χωριά! Συγκλονίζει ο δήμαρχος -“Ενισχύστε τις δυνάμεις θα θρηνήσουμε ζωές” – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
kourkouyloi1111-750x371

Μια μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Βόρεια Εύβοια, από χθες το μεσημέρι. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους κάηκαν, σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα χωριά για την ασφάλεια τους και δυστυχώς ακόμη και τώρα, λόγω της έλλειψης πτητικών μέσων η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα.

 Συγκλονιστική είναι η έκκληση του δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη προς την πολιτεία προκειμένου να ενισχύσει τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να μην θρηνήσουμε ζωές.

“Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας καίγεται ολοσχερώς!
Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε 3 μεγάλα μέτωπα:
1) Από Κουρκουλούς προς Σκεπαστή στη θέση Κουτσούφλια,
2) Δαμιά,
3) Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαυίδ.
Εκλιπαρούμε την Πολιτεία για άμεση ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές”!

Εικόνα από το χωριό Κουρκουλοί

Πριν λίγη ώρα όπως μεταφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο Lamianow.gr εμφανίστηκε ελικόπτερο στην περιοχή Δάφνη κοντά στο χωριό Κουρκουλοί ενώ γενικότερα υπάρχουν μόλις 5 πτητικά μέσα που ενεργούν αυτή την στιγμή στην περιοχή. “Η φωτιά καίει σε 4 μέτωπα. Ενώ πριν λίγη εκκενώθηκαν 2 ακόμη χωριά, συνολικά έχουν εκκενωθεί 12. Το μέτωπο της φωτιάς είναι πάνω από 15χλμ και όπως σημειώνει ο κ. Τσαπουρνιώτης η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Σε 10 χωριά καίγονται σπίτια”.

Δείτε το σχετικό βίντεο

lamianow.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: