Φωνή αγωνίας από νοσηλευτές και γιατρούς: “Σε ένα μήνα θα έχουμε καταρρεύσει” λένε οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας

Κοινοποίηση:
nosokomeio-koronoios

Την απόγνωσή τους για τον τρόπο με τον οποίο θα κυλήσει η διαδικασία των εμβολιασμών σε ένα ήδη φορτωμένο πρόγραμμα στο Κέντρο Υγείας είτε με την συνταγογράφηση, είτε με περιστατικά covid είτε με άλλες παθήσεις, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι.

“Με τον εμβολιασμό θα πρέπει να σταματήσουμε οτιδήποτε άλλο κάνουμε μέχρι σήμερα στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, είτε αφορά τις τακτικές εξετάσεις, είτε αφορά τη συνταγογράφηση που είναι επίσης μια δύσκολη διαδικασία. Και αυτή τη στιγμή είμαστε 12 γιατροί για έξι γραμμές. Ακόμη και να θέλουμε, αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Και σε άλλα σημεία στην Ελλάδα, έχουν πολύ λίγο κόσμο, ωστόσο εδώ υπάρχει…παραλογισμός” τονίζει χαρακτηριστικά στο GRtimes.gr ο γενικός γιατρός του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, Θεόδωρος Ζδούκος.

Ο κ. Ζδούκος προσθέτει ότι η διαδικασία αυτή ξεκινά για τα Κέντρα Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη (20/1) με τα πρώτα ραντεβού να έχουν ήδη οριστεί και τις οδηγίες για την μεταφορά και την κατάψυξη των δόσεων να έχουν φτάσει. “Διάβαζα πριν από λίγες ημέρες για το πως γίνεται η διαδικασία στο εξωτερικό, όπου οι γιατροί που έχουν αναλάβει τον εμβολιασμό αμείβονται με 150 ευρώ την ώρα και εδώ δεν έχουν προσλάβει μισό άνθρωπο για εκπληρώσει ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα. Λυπάμαι που το λέω άλλα το εγχείρημα δύσκολα θα πετύχει και αυτό γιατί σε ένα μήνα, αν τα προλάβουμε θα έχουμε όλοι καταρρεύσει. Δεν ξέρω ειλικρινά πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία, αλλά αυτό το μεγάλο πρόγραμμα έπρεπε να ανατεθεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας” συμπληρώνει ο Θ. Ζδούκος.

Στο ίδιο πρόβλημα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα η οποία τόνισε στο GRtimes.gr πως υπάρχουν ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία που ρωτούν εάν μπορούν να παραιτηθούν.

“Οι εμβολιασμοί ξεκινούν από σήμερα στις 9.45 αλλά γι’ αυτό ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Και εδώ δεν μιλάμε για μια διαδικασία που πρέπει να γίνει στο πόδι. Νομίζω ότι οι προσλήψεις στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης είναι απαραίτητες για να μην πω επιβεβλημένες”, σημείωσε η κ. Κατσίμπα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: