«Φτιάξτε» τους, να σας… φτιάξουν!

Κοινοποίηση:
1999882

Το «καυτό» ΟΑΚΑ που θα βοηθήσει τους πράσινους “μπέμπηδες” να κοιτάξουν στα μάτια την ΑΕΚ και τα… προβλεπόμενα για τα «μπάχαλα» της Πάτρας.

Πρώτο πραγματικά μεγάλο ματς στο ΟΑΚΑ λοιπόν. Το απόγευμα του Σαββάτου, κόντρα στην ΑΕΚ και με τις κερκίδες να αναμένεται να έχουν περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά.
Η ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό τη σχέση ομάδας και κόσμου. Η στήριξη στα παιδιά του Δώνη είναι δεδομένη και δεν αλλάζει ανεξάρτητα και από τη συνεχιζόμενη οργή για τις (μη) εξελίξεις στα διοικητικά. Στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου αναμένεται να βρεθούν μίνιμουμ τριάντα χιλιάδες Παναθηναϊκοί και η ατμόσφαιρα να είναι πιο καυτή από οποιοδήποτε προηγούμενο φετινό ματς.

Δεν ξέρω πόσοι ακόμη το βάζουν στη ζυγαριά και το σκέφτονται για το αν θα πάνε τελικά στο γήπεδο, γνώμη μου ωστόσο είναι πως δεν θα έπρεπε να τίθεται καν θέμα. Μην λέμε τα ίδια, πραγματικά αξίζει τον κόπο να είσαι εκεί και να βοηθήσεις αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται κόντρα σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Έχουν ανάγκη τον κόσμο δίπλα τους αυτά τα παιδιά γιατί τούτη τη στιγμή ΑΥΤΟ είναι ο Παναθηναϊκός: Οι πιτσιρικάδες του Νταμπίζα και του Δώνη και οι οπαδοί τους. Αυτό και τίποτα άλλο, για να μην παίρνουν θάρρος και ορισμένοι…

Ασφαλώς και δεν πετάμε στα σύννεφα, φάνηκε και στην Τούμπα ότι η ομάδα αυτή σαφώς και θέλει χρόνο (και προσθήκες) για το επόμενο της βήμα. Για να ολοκληρώσει την υπέρβασή της, για να βλέπει στα μάτια ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους. Ένα χρονικό διάστημα πάντως που δύναται να μειωθεί όσο μεγαλώνει, όσο γίνεται τεράστια, η πράσινη αγκαλιά γύρω από αυτά τα παλικαράκια. Τους δίνει τεράστια δύναμη, τους γιγαντώνει.
Το βλέπετε και από τις δηλώσεις τους ανά τακτά διαστήματα πως ΗΔΗ έχουν πάθει πλάκα με τον κόσμο. Που να τον δουν δηλαδή και στις καλές του, στα ντουζένια του… Στην Τρίπολη είχε κοντά στις πέντε χιλιάδες λαού και ο Δώνης είπε μετά το ματς πως ίσως οι μικροί δεν ήταν έτοιμοι να το διαχειριστούν. Αντιθέτως, ετούτη τη φορά εκτιμώ πως αν δουν κανένα 40άρι, θα φτιαχτούν για τα καλά, θα ατσαλωθούν ακόμη περισσότερο, θα αποκτήσουν ένα έξτρα όπλο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Γι’ αυτό όπως λέμε και στον τίτλο… “φτιάξτε τους, να σας φτιάξουν”. Άλλωστε και το έχουν ανάγκη και το αξίζουν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πάνω που ετοιμαζόμαστε να πούμε πόσο ευχάριστο είναι που θα έχεις έξτρα λύσεις στον πάγκο, παίκτες που μπορεί να σου αλλάξουν τη ροή αν κάτι δεν πάει καλά, έσκασε το απρόοπτο με τον Κολοβέτσιο. Θα είναι πραγματικά μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό αν δεν προλάβει ο Μήτσος. Είναι ότι πιο αξιόπιστο έχεις στα μετόπισθεν και πιθανή απουσία του μπορεί να υποχρεώσει τον κόουτς σε διαφοροποιήσεις όχι μονάχα σε πρόσωπα αλλά και σε τακτική/σύστημα. Μεγάλη κουβέντα όμως αυτή, το απόγευμα της Παρασκευής θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα.

Τέλος, δεν είναι δυνατόν να μην μιλήσουμε και για το… φως το αληθινόν. Εν έτει 2018 γίναμε σοφότεροι και μάθαμε τελικά ότι τα ΜΑΤ μπαίνουν αναίτια στις κερκίδες, βαράνε τον κόσμο και τον ποτίζουν χημικά. Όταν εμείς τα λέγαμε και όταν τα βιώναμε σε πολύ χειρότερο επίπεδο ήμασταν οι τρελοί του χωριού και ψάχναμε δικαιολογίες. Σε κάθε περίπτωση και για τα επόμενα 20-25 χρόνια όσο τα ακούμε από συγκεκριμένα στόματα απλά θα γελάμε χαιρέκακα. Μετά μπορεί και να τους πάρουμε στα σοβαρά. Μέχρι τότε εννοείται πως το ματς στον Πειραιά θα πρέπει να γίνει χωρίς κόσμο, αλλά και να παίξουν και οι προβλεπόμενες αφαιρέσεις βαθμών. Τίποτα λιγότερο. Οτι λέει ο νόμος δηλαδή, έτσι δεν μας λέγατε;

sdna.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: