Φρούριο ο Άρειος Πάγος: Η απόφαση του Συμβουλίου για τον Κουφοντίνα αναμένεται τα επόμενα 24ωρα.

Κοινοποίηση:
kouf exo

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΤ´ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου το ζήτημα της χορήγησης 7ης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συνεδρίασε, σήμερα, σε σχηματισμό συμβουλίου, κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπόψιν του Συμβουλίου τέθηκε το υπόμνημα του «Λουκά» της 17Ν όσο και η εισήγηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου το ομόφωνο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Από την πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα υποστηρίζεται ότι πληροί τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τα επόμενα 24ωρα. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης και γύρω από τον Άρειο Πάγο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: