Φρεγάτες: Είδαν οι Τούρκοι τι κάνουν οι ελληνικές Belharra και τρέχουν να πάρουν Type 23

Κοινοποίηση:
Type-23-1-840x504

Είδαν οι Τούρκοι τι κάνουν οι ελληνικές Belharra και τρέχουν να πάρουν Type 23 με ταξίδι του Ακάρ.

Οι Τούρκοι διαφημίζουν κάθε οπλικό σύστημα που διαθέτουν ή θέλουν να πάρουν με σειρά βίντεο (σ.σ. ακόμα και τραβηγμένα).

Για την ώρα και ενώ και εδώ και κάποιες μέρες έχει ξεσπάσει η έντονη φημολογία πως η Άγκυρα αγοράζει βρετανικες φρεγάτες Type 23, η Τουρκία δεν έχει ακόμα πάρει επίσημα θέση.

Το γαϊτανάκι των εξελίξεων άνοιξε το Marine Deal News, το οποίο υποστήριξε ότι μετά τη συνάντηση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας, στις 16 Ιανουαρίου, υπογράφηκε συμφωνία για φρεγάτες μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Τούρκοι έχουν καλύψει το θέμα, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να μην επιβεβαιώνει ή διαψεύδει.

«Σύμφωνα με τα νέα του Marine Deal News, η Τουρκία θα αγοράσει τη φρεγάτα Type-23 από την Αγγλία», αναφέρει και το τουρκικό star.com.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι διαθέτουν 16 φρεγάτες εκ των οποίων οι οκτώ πλησιάζουν τα 40 χρόνια υπηρεσίας και οι άλλες έξι τα 30.

Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με την αγορά από την Ελλάδα των 3+1 Belharra και των 3+1 κορβετών, αφήνει την Τουρκία πολύ πίσω στην θάλασσα, σε σχέση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: