Φρίκη στο Μαλάουι: Δολοφόνησε τον Αλμπίνο αδελφό του και πούλησε τα μέλη του σώματός του

Κοινοποίηση:
malaoui

Σοκ και αποτροπιασμός στο Μαλάουι. Ο 22χρονος Αλμπίνος Macdonald Masumbuka δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον αδελφό, ο οποίος στη συνέχεια πούλησε τα μέλη του σώματός του ως γούρια.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2018, με το θύμα να αναφέρεται αρχικά ως αγνοούμενο. Έναν μήνα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν τον κορμό και το κεφάλι του ενώ είχαν αφαιρεθεί τα χέρια και τα πόδια του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μαλάουι τον καταδίκασε χθες, Τετάρτη 29 Ιουνίου, σε ισόβια κάθειρξη με καταναγκαστική εργασία.

Επίσης, καταδικάστηκαν ο καθολικός ιερέας Thomas Muhosha, ένας βοτανολόγος, ένας αστυνομικός και άλλοι δύο άνδρες.

Ο δολοφόνος – αδερφός, με το πρόσχημα ότι του είχε βρει μια γυναίκα για να την παντρευτεί, παρέσυρε τον 22χρονο σε μία τοποθεσία και με τη βοήθεια ακόμη τεσσάρων ατόμων του αφαίρεσε τη ζωή.

«Ο Macdonald προδόθηκε από εκείνους που εμπιστευόταν, δηλαδή τον αδελφό του, τον ιερέα και τον αστυνομικό», ανέφερε ο διευθυντής της εισαγγελίας.

Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ’ ένα άτομο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι λευκή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: