Φοβερός Μαρσέλο οδήγησε τον Ολυμπιακό στο εντυπωσιακό 4-1 επί του Ατρομήτου

Κοινοποίηση:
Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-1

 

Στο πρόσωπο του Μαρσέλο βρήκε ο Ολυμπιακός τον παίκτη πάνω στον οποίο ξεκινάει την τελική του αντεπίθεση πατώντας το πόδι στο γκάζι!

Με τον επί σειρά ετών αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης να αναδεικνύει ένα μέρος της ποιότητάς του και με εκπληκτική εμφάνιση και με τα δύο του πρώτα γκολ με τα «ερυθρόλευκα» τα οποία ήταν εντυπωσιακής ομορφιάς (50’, 65’)  να οδηγεί τον Ολυμπιακό στο επιβλητικό 4-1 επί του Ατρομήτου που του χαρίζει ουσιαστικά από το πρώτο κιόλας ματς το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα άλλα δύο τέρματα για τον Θρύλο σημείωσαν οι Μπιέλ (7’) αι Ελ Αραμπί (63’). Με τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει προσωρινά στο 11’ με τον Κιάρτανσον.

Η επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του Ολυμπιακού βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιούν την κορυφαία τους φετινή εμφάνιση και να στέλνουν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για την τελική τους αντεπίθεση!

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ έκανε πράξη τις προθέσεις του κι εμπιστεύθηκε  φανέλα βασικού στον 34χρονο πρώην αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Τζολάκης. Την τετράδα της άμυνας απάρτιζαν  από δεξιά προς τα αριστερά οι Βρουσάι, Ντόη Ρέτσος και Μαρσέλο.

Οι Κασάμι και Εμβιλά συγκροτούσαν το δίδυμο αμυντικών μέσων, με τους Μπιάλ και Αγκιμπού Καμαρά να ξεκινούν τις προσπάθειές τους από τα άκρα, με τον Κώστα Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή., Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπακαμπού.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Ατρομήτου Κόουλμαν παρέταξε σχήμα με οργανωμένο κέντρο . Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι  Κεσχρίντα, Χατζησαϊας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ. Οι Γκονθάλεθ, Κούεν, Φριτζόνσον, Ροτάριου συγκροτούσαν την μεσαία γραμμή, με τον Κιάρτανσον να λειτουργεί ως κρυφός σέντερ φορ πίσω από τον προωθημένο Ρομπάιγ.

Με φουλ επιθετικές διαθέσεις μπήκε στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, Μόλις στο 2’ ο Κώστας Φορτούνης επιχείρησε να πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ της καριέρας του ξεπερνώντας την αντίσταση όσων αντιπάλων βρέθηκαν στο διάβα του, όμως από κοντινή θέση αστόχησε. Ο Ατρόμητος .. απάντησε στις ευκαιρίες στο 4’ με τον Ρομπάιγ να χάνει μία απίστευτη ευκαιρία από το ένα μέτρο.

Προβάδισμα με γκολάρα του Μπιέλ

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 7’ με τον Μπιέλ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πήρε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, κράτησε την κατοχή ανάμεσα σε πέντε αντιπάλους και αφού… προχώρησε λίγο, έστειλε με έξυπνο σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη!

 

Ισοφάριση με Κιάρτανσον

Ο Ατρόμητος βρήκε τα αποθέματα να αντιδράσει άμεσα και στο 11’ ισοφάρισε. Ο Ρομπάιγ εκτέλεσε το φάουλ ί στο δεύτερο δοκάρι, με αποδέκτη τον Κιάρτανσον, ο Ισλανδός κάνει την κίνηση, πιάνει πανέμορφα την κεφαλιά και την στέλνει στην πάνω γωνία για το 1-1.

Ακολούθησε μία επτάλεπτη διακοπή λόγω πτώσης τάση και αφού όλα κύλησαν ομαλά το ματς ξανάρχισε.

Οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να … χτυπήσουν στην αντεπίθεση και στο 30’ ο Ρομπάιγ βγήκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, όμως το πλασέ που επιχείρησε ο Γάλλος επιθετικός βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπαθούσε πότε από τα άκρα και πότε από τις πτέρυγες να απειλήσει. Τη ίδια στιγμή «αδύναμος κρίκος» φαινόταν αν είναι ο Αγκιμπού Καμαρά, που βρισκόταν … χαμένος στην μεσαία γραμμή αδυνατώντας να προσφέρει λύσεις στο δημιουργικό «κομμάτι».

Με τον πολύ δραστήριο Φορτούνη στο 35’ με σέντρα να σημαδεύει το κεφάλι του Μπακαμπού, όμως η κεφαλιά του Γάλλου φορ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 42’ ο Μπακαμπού απείλησε κε νέου με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βρουσάι, χωρίς όμως και πάλι να βρίσκει στόχο.

Ο Μίτσελ βλέποντας τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να παράξει παιχνίδι από τα άκρα έριξε στην μάχη τον Γκάρι Ροντρίγκες στη θέση του Αγκιμπού Καμαρά.

 

Απίστευτη γκολάρα Μαρσέλο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο δεύτερο μέρος και ευτύχησε να ανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ με το πιο … ιντριγκαδόρικο τρόπο! Δράστης ο Μαρσέλο, με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να ανοίγει λογαριασμό με τα «ερυθρόλευκα» στο 50’ για το 2-1!

Ο άλλοτε αρχηγός της Ρεάλ με άπιαστο σουτ – κεραυνό με το δεξί στο 50’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη. Ένα γκολ – ποίημα αντάξιο της κλάσης και της ποιότητας του Βραζιλιάνου άσου!

 

«Καταιγίδα» Ελ Αραμπί – Μαρσέλο και 4-1

Ο Μίτσελ έριξε στην μάχη τους Ελ Αραμπί και Σαμασέκου αντί των Μπακαμπού και Κασάμι. Με τις αλλαγές του Ισπανού κόουτς των Πρωταθλητών

Στο 63’ κι έπειτα από το σουτ που έγινε από τον Φορτούνη και την κόντρα στον ΧΖατζησαϊα, ο Ελ Αραμπί με ψύχραιμο σουτ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έγραψε το 3-1.

Πριν καλά – καλά προλάβουν να συνέλθουν οι Περιστεριώτες ο Ολυμπιακός έδωσε διαστάσεις θριάμβου! Ο Μπιελ στο 65’ μοίρασε ιδανικά την μπάλα στον Μαρσέλο και ο Βραζιλιάνος σούπερ στα με εξαιρετικό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 4-1 μέσα σε αποθέωση!

Τα γρήγορα και πολύ όμορφα τέρματα των Μαρσέλο – Ελ Αραμπί εκτόξευσαν τηνψυχολογία των παικτών του Μίτσελ, που συνέχισαν να αποδίδουν  εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Στο 70’ ο Ολυμπαικός έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μπιέλ τα ταλαιπωρεί την άμυαν του Ατρομήτου αλλα΄το σουτ που επιχείρησε από τα αριστερά ήταν άστοχο.

 

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας). Κιτρίνισε τους Κασάμι – Ρομπάιγ

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νιας), Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), AVAR: Μωϋσιάδης (Ηπείρου)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Ντόη, Μαρσέλο (69’ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (60’ Σαμασέκου), Αγκιμπού (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Φορτούνης (72’ Χάμες), Μπακαμπού (60’ Ελ Αραμπί).

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαϊας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονθάλεθ (76’ Οικονομίδης), Κούεν , Φριτζόνσον, Ροτάριου (76’ Τζοβάρας), Κιάρτανσον , Ρομπάιγ (66’ Κλωναρίδης).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: