Φλέγεται το Παρίσι: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας – Βίντεο

Κοινοποίηση:
parisi-epeidodia1


Έκρυθμη η κατάσταση στη Γαλλία μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στο Παρίσι.
Εκτός ελέγχου ξέφυγε η κατάσταση στο Παρίσι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας, αλλά και του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης που απαγορεύει τη βιντεοσκόπηση των εκπροσώπων της επιβολής του νόμου εν ώρα υπηρεσίας. 

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων όταν μια ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων αποσχίστηκε από την ειρηνική διαδήλωση προκαλώντας επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν μολότοφ, έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Νωρίτερα, χιλιάδες άτομα «ξεχύθηκαν» σήμερα Σάββατο (28/11) στους δρόμους της Γαλλίας εν μέσω πανδημίας, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Καθολικής Ασφάλειας» που προβλέπει πρόστιμο έως και 45.000 ευρώ για τη δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο που απαθανατίζουν όργανα της τάξης εν δράσει. Ένα νομοσχέδιο που προκάλεσε την οργή των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και μερίδας του Τύπου που καταγγέλλει «φίμωσή» του.

Στο Παρίσι μετά από περίπου μία ώρα ειρηνικής διαδήλωσης, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετάει πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς, ενώ πυρπόλησε από κάδους σκουπιδιών μέχρι αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 37 όργανα της τάξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κι εδώ στο λαθρογεμάτο ελλαδιστάν, όλοι κότες…….
    Μόνο 1-2 κουμούνια κατά της Χ.Α.

Comments are closed.