Φθιώτιδα: Αθώοι για το έγκλημα στην Αρκίτσα

Κοινοποίηση:
e0710b60ec3f4039d625c846e21796e0_L

Η υπόθεση με το έγκλημα στην Αρκίτσα που συγκλόνισε τη Φθιώτιδα και όλο το πανελλήνιο, εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς.

Η 47χρονη σύντροφος του δολοφονημένου Γερμανού στην Αρκίτσα και ένας ο 57χρονος φίλος από την Αταλάντη είχαν προφυλακιστεί τον Σεπτέμβριο του 2018 κατηγορούμενοι για το έγκλημα σε βάρος του φιλήσυχου 55χρονου, Γερμανικής υπηκοότητας, που διέμενε για πολλά χρόνια στην Αρκίτσα Φθιώτιδας.

Ομόφωνα αθώοι

Μετά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των δυο κατηγορουμένων, αφού δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ακολούθησε και η ομόφωνη απόφαση του ΜΟΔ Λιβαδειάς, που αθώωσε τους δυο κατηγορούμενους.

Την ομάδα υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων στο ΜΟΔ Λιβαδειάς αποτελούσαν οι δικηγόροι: Αλέξης Στεφανάκης, Δημήτρης Γκαβέλας, Δήμητρα Πλαστήρα και Δήμητρα Παπαθεοδώρου.

Η Λαμιώτισσα δικηγόρος Δήμητρα Παπαθεοδώρου η οποία ήταν μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης δήλωσε:

«Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση του μοδ  Λιβαδειάς συνιστά δικαίωση των κατηγορούμενων και πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων φώναζαν περί μη εμπλοκής τους τους 17 μήνες της προσωρινής τους κράτησης.

Ο πλημμελής ανακριτικός έλεγχος και η χωρίς στήριγμα κατηγορία που τους αποδόθηκε οδήγησαν τον εισαγγελέα να κάνει απαλλακτική πρόταση, λόγω έλλειψης αποδείξεων, γεγονός που επιβεβαίωσε και η έδρα κρίνοντάς τους ομόφωνα αθώους…»

Βεβαίως παραμένει το ερώτημα ποιος σκότωσε τον 55χρονο Γερμανό με την ίδια του την καραμπίνα την ώρα που κυνηγούσε στην περιοχή της Αρκίτσας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: