Φαίη Ξυλά: «Πάντα μιλούσα στους συναδέλφους μου για την εμπειρία μου με τον Γ.Κιμούλη»

Κοινοποίηση:
fay_ksila_39991000_325103401583334_107103922417384111_n

Η Φαίη Ξυλά, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο περιοδικό «Gala», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τον χώρο του θεάτρου.

Η αγαπημένη ηθοποιός είχε μιλήσει και εκείνη για τη δύσκολη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Γιώργο Κιμούλη, με τον οποίον κάποια στιγμή είχαν φτάσει σε σημείο να μη μιλάνε καν παρά μόνο πάνω στη σκηνή.

Σε έχουν σοκάρει οι τελευταίες αποκαλύψεις στον χώρο του θεάτρου;

«Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας και κακοποίησης, λεκτικής, σωματικής, σεξουαλικής. Και τώρα μιλάμε για περιπτώσεις με εγκληματικές και κακουργηματικές συμπεριφορές και κατά συρροή. Επομένως, από τη μία μπορεί να σοκάρομαι, να ταράζομαι και να θλίβομαι.

Από την άλλη, όμως, νιώθω ανακούφιση που τα θύματα βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν και μπορούν και να ακουστούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε κάτι καλύτερο και σίγουρα πιο καθαρό».

Έχεις αναφερθεί και εσύ στη δύσκολη συνεργασία σου με τον Γιώργο Κιμούλη. Ένιωσες καλύτερα όταν το αποκάλυψες;

«Δεν ήταν μια περίπτωση που με επηρέασε σε βαθμό τραύματος, όμως δεν μιλάμε για απλές διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν σε φυσιολογικά πλαίσια μέσα σε μια συνεργασία, αλλά για πόλεμο! Στον οποίο αμύνθηκα σθεναρά, έθεσα τα όρια μου, αντέδρασα αμέσως και ανοιχτά με όποιο κόστος, ψυχικό, καλλιτεχνικό αλλά και οικονομικό. Φυσικά, αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και επώδυνο για τον ηθοποιό και δεν είναι οι άνθρωποι πάντα σε θέση να αντιδράσουν.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τον χαρακτήρα, αλλά και με τη συνθήκη, τη φάση στην οποία βρίσκεσαι. Φανταστείτε ένα νέο παιδί που μπορεί να είναι και ψαρωμένο. Τι τραύμα θα κουβαλάει αν δεχτεί τέτοιες συμπεριφορές! Πάντα μιλούσα ανοιχτά στον χώρο μου γι’ αυτή την εμπειρία, ώστε να προειδοποιήσω τους συναδέλφους μου, αλλά τότε δεν υπήρχε Πειθαρχικό στο ΣΕΗ για να απευθυνθείς. Και θέλω να δηλώσω τη συμπαράσταση μου στις γυναίκες που δέχτηκαν ακόμα χειρότερες συμπεριφορές».

Ποια είναι η επόμενη μέρα στο θέατρο μετά το τέλος της πανδημίας και μετά το ξεκαθάρισμα που προέκυψε από τις καταγγελίες;

«Θεωρώ ότι με το εμβόλιο και τα κατάλληλα μέτρα, οι θεατρικοί χώροι θα μπορούν να λειτουργήσουν ξανά. Όσον αφορά τις καταγγελίες, παντού, σε όλους τους χώρους, υπάρχουν άτομα με εξουσία που μπορεί να έχουν κακοποιητικές και εγκληματικές συμπεριφορές. Δεν χαρακτηρίζουν αυτές οι περιπτώσεις έναν ολόκληρο θεατρικό χώρο. Το θέατρο έχει πολλούς ταλαντούχους και φωτεινούς ανθρώπους που ξέρουν και να σέβονται τους άλλους.

Όλοι οι αδιάγνωστοι δεν πρόκειται να προκαλέσουν κανένα παραπάνω πλήγμα, ας πάνε σπίτι τους, σε ειδικούς ψυχίατρους και ας ακολουθηθεί ο δρόμος της δικαιοσύνης. Θέλω να πιστεύω ότι και μέσα από αυτό και το ΣΕΗ έχει αποκτήσει έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα, ώστε από εδώ και πέρα να μπορεί να προστατεύει και να βοηθάει τους ηθοποιούς αν αυτό χρειαστεί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Απ τις ομορφοτέρες των ηθοποιών αυτό που λέμε λαικά μο*ν*ρ*ς !

Comments are closed.