Φάμελλος: «Ούτε τα νομοσχέδια που περνούν από το υπουργικό συμβούλιο δεν ξέρει ο Μητσοτάκης;»

Κοινοποίηση:
ΚΟΥΛΗΣ

«Τα άρθρα αυτά δεν είχαν περάσει από υπουργικό συμβούλιο, δεν τα ήξερε ο πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» που κάνει λόγο για παρέμβαση Μητσοτάκη προκειμένου να αφαιρεθούν από το πολυνομοσχέδιο – σκούπα που ιδιωτικοποιεί το νερό σειρά προβλέψεων.

Στην αρχή της δεύτερης συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ο κ. Φάμελλος ανέγνωσε το πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, το οποίο μιλά για «τρεις αλλαγές στο παρά πέντε», θέτοντας το εξής ερώτημα σε σχέση με την πρωθυπουργική παρέμβαση για την απόσυρση των άρθρων που αφορούν τις περιοχές Natura, τις περιβαλλοντικές μελέτες και τις ρυθμίσεις για την αναγνώριση των παραδοσιακών οικισμών:

«Πέρα από τη ξεκάθαρα αντικοινοβουλευτική διαδικασία να ενημερώνεται η Ολομέλεια από ένα πρωτοσέλιδο, ήθελα να ρωτήσω τον υπουργό αν είναι ενήμερος για την απόσυρση των άρθρων. Και επειδή η εφημερίδα αναφέρεται σε παρέμβαση Μητσοτάκη, τα άρθρα αυτά δεν είχαν περάσει από υπουργικό συμβούλιο, δεν τα ήξερε ο πρωθυπουργός;

»Δεν τα αναρτήσατε στη διαβούλευση; Ούτε τότε το κατάλαβε; Μήπως τελικά ο πρωθυπουργός εκτός από τα υπόλοιπα στοιχεία άγνοιας που τον χαρακτηρίζουν, δεν γνωρίζει και τα νομοσχέδια που περνούν από το υπουργικό συμβούλιο;».

Επιπλέον, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για αυτές «τις τραγικές παραβιάσεις της διαδικασίας νομοθέτησης». «Εκτός από την επιτελική αχρηστία, μπορείτε να μας ενημερώσετε για ποιο νομοσχέδιο συζητάμε;», ήταν το επόμενο ερώτημα που έθεσε στον κ. Σκρέκα.

«Δεν ιδιωτικοποιείται το νερό»

Από την πλευρά του, ο υπουργός αντέτεινε πως κατατέθηκαν χθες ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις και μέχρι το μεσημέρι θα κατατεθούν και οι υπόλοιπες.

Εν συνεχεία, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού» και πως «το νερό είναι και θα μείνει δημόσιο αγαθό», προσάπτοντας στην αντιπολίτευση ότι «προσπαθεί να πείσει για ένα θέμα που δεν υπάρχει».

«Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο»

«Προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας» ανταπάντησε ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέας Ξανθός, καλώντας τον υπουργό να σταματήσει να κοροϊδεύει τον κόσμο.

«Όλοι έχουν εξαπατηθεί από την αντιπολίτευση;» ρώτησε τον κ. Σκρέκα, τονίζοντας ότι ο μετασχηματισμός της ΡΑΕ και η ανάθεση σε αυτήν των υπηρεσιών ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων οδηγεί -μεταξύ άλλων- στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ………………………

Comments are closed.