ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ! ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ – ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ – ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΑΛΗ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΔΡΟΣΙΑ – ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ – ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ Η ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
Image2 (27)

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Ροδόπολης από την πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο.

Πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης: Η κατάσταση είναι δραματική -Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».

Στη Ροδόπολη αυτή την ώρα ο μεγαλύτερος όγκος της φωτιάς, που καίει στην περιοχή από τις 12 το μεσημέρι. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος κοινότητας Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δραματική εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή:

«Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες».

.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Ροδόπολης από την πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής. Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο.

5348524

.5348505

5348508

5348501

5348506

Εξαιτίας του ανέμου, που αλλάζει κατεύθυνση, η πυρκαγιά απειλεί τις περιοχές Άνοιξης, Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Δροσιάς και Εκάλης. Οι κάτοικοι τηλεφωνούν αλλόφρονες στην Πυροσβεστική και ζητούν την επέμβαση εναέριων μέσων, γιατί αλλιώς -όπως λένε- θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα και πολλά σπίτια!

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 άνδρες της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη» -πρόκειται για τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφάτης, είπε ότι δίνεται μάχη, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα η φωτιά :

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι’ αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. Στο σημείο ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και στο Κέντρο Επιχειρήσεων είναι ήδη ο υφ.Πολιτικης Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

444

444

444

444

stamata3__1_
stamata3__2_
221692234_10159799604483408_1738502267928463403_n
222014180_10159799604453408_9072790842263320832_n
221653867_6530766766949214_5502524538331250524_n


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Τα αποτελέσματα της κατάργησης της υπηρεσίας πυροπροστασίας δασών. Το 2018 ( μετά το μάτι ) που συστάθηκε αυτή η υπηρεσία και μέχρι το 2019, ΔΕΝ υπήρχε τέτοιος κίνδυνος, όλα ήταν καθαρά. Τώρα βλέπουμε τι γίνεται

  2. ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΑΧΤΗ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ

  3. Εγώ θα υποβάλλω μία απλή ερώτηση:
    Πότε οικοδομήθηκε για πρώτη φορά η Σταμάτα και οι γύρω περιοχές;;;
    Ήταν δασικές εκτάσεις πριν γίνουν οικόπεδα και μετά σπίτια, ναι ή όχι;;;;

  4. Συνανθρωποί μας ο Θεός να σας βοηθήσει να σταματήσει το κακό… γιατί αν περιμένατε από τον Κούλη…
    Αυτός το μόνο που τον χαλάει είναι που λόγω ανωτέρας βίας δεν θα πάει κανείς από τις εν λόγω περιοχές για ΦΑΡΜΑΚΩΜΑ (μπόλι).
    Τέτοια όρνια είναι… και πάλι ο Θεός μαζί σας!! Καλή δύναμη!!

  5. Ο κόσμος ζούσε στο δάσος και μαγιρευε έξω στην φωτιά το δάσος δεν έπιανε φωτιά μέχρι καζάνια μεγάλα έβαζαν με νερό για να πληνουν τα ρούχα τα σπίτια αν τα είχαν καθαρίσει δεν θα έφερναν φωτιά από τα ξερα χορταρικά τα πεύκα έπρεπε να είχαν ύψος το ίδιο και τα δένδρα οπτε όλοι αυτοί θα ζητήσουν και τα ρέστα από εξωτερικό να επιβάλει νόμο ασφαλείας σπιτιών η κρατική ασφάλεια η ιδιωτική αρκετά το μας έκαψαν και το ξύνουν

    1. Απο οταν καταργήθηκε το 2019 η πυροπροστασία δασών, αυτά γίνονται.

  6. Απροστάτευτοι οι πολίτες και οι περιουσίες τους. Καίνε το δασικό πλούτο και καταστρέφουν την Ελλάδα οι πράκτορες που αλωνίζουν στη χώρα εδώ και 47 χρόνια. Άχρηστοι εγκληματίες της μεταπολίτευσης, κατάκλεψαν και διέλυσαν την Ελλάδα σε κάθε τομέα.

  7. φταιει ο κυριακος… εεε
    απο ποτε αυτοι που τις βαζουν κατηγορουν αλλους
    καλυτερα βουλωστε το και στις τρυπες σας μην κολλησετε και κορωνα

    1. Ρε κόπανε, ψήφισαν χθες την ενταξη στα οικοδομήσιμα τα εκτός σχεδίου 750τμ από 4000τμ.
      Γιαυτό άρχισαν τώρα όλοι να βάζουν φωτιές, για τα οικόπεδα.
      Τι δεν καταλαβαίνεις, κομματόσκυλο!

  8. Δεν θέλω να παίξω με τον πόνο των ανθρώπων που κινδυνεύουν αλλά η κυβέρνηση μιλάει μόνο για εμβολιασμούς και για τίποτα άλλο. Είναι ικανοί να στείλουν συνεργεία για εμβολιασμούς από το να φέρουν πίσω τα αεροπλάνα που στείλανε στην σικελία για τις φωτιές. Είναι όπως νοιάζονται να δώσουν σπίτια στους λαθρομετανάστες και δεν νοιάζονται που οι έλληνες χάνουν τα σπίτια τους. Είναι πολλές οι μίζες από φαρμακευτικές και μκο!

  9. σας γλενταει η μεταπολιτευση……… κ τους κοιτατε
    εκει…… καλα σας κανουν

  10. Στη λεωφόρο Διονύσου, σκάσανε τέσσερα γκαζάκια!!!Είμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ, αν κινδύνευε το δικό του το βρακί, θα κατέβαζε όλα τα φουσάτα, τώρα γιατί δεν επιλαμβάνεται κάποιος πιο σοβαρά;;;

  11. Οταν είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα έχεις φωτιές που θα ΚΑΤΑΚΑΨΟΥΝ για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ την χώρα σου, αρχιμαλακισμένο βλακόμουτρο, δεν στέλνεις αεροπλάνα στη μάφια σιτσιλιάνα, ούτε ο Mr Bean!!!ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ!!!

Comments are closed.