Υπό αυστηρούς όρους οι επισκέψεις ΚΑΙ στο Άγιο Όρος: Προϋπόθεση η πρόσκληση από μονή και το rapid test

Κοινοποίηση:
agio_oros_ape

Άνοιξαν για τους προσκυνητές από την Τρίτη 11 Μαΐου οι πύλες της Αθωνικής Πολιτείας στο Άγιο Όρος που είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να επισκεφτεί τις μονές.

Η είσοδος των προσκυνητών υπόκειται σε μέτρα και περιορισμούς, ενώ σημαντικό είναι ότι αυτή την περίοδο δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα εντός του.

Έτσι οι επισκέπτες που θέλουν να πάνε στο Άγιο Όρος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχουν πρόσκληση από κάποια μονή.

«Δεν υπάρχει η δυνατότητα που υπήρχε παλιότερα να μπαίνουν καθημερινά στο Άγιο Όρος 120 άτομα. Αυτή τη στιγμή επιτρέπεται να μπαίνουν καθημερινά 10 άτομα ανά μονή. Έτσι πρέπει για να έρθει κάποιος, να τον δεχτεί μια μονή» ανέφερε χαρακτηριστικά πρόσωπο με γνώση των πρακτικών εντός της Αθωνικής Πολιτείας.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται στον επισκέπτη να επισκεφτεί άλλο μοναστήρι απ’ αυτό που τον δέχτηκε, ενώ στην είσοδο της Αθωνικής Πολιτείας, στην Ουρανούπολη, θα πρέπει να υποβληθεί σε rapid test.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Άγιο Όρος

Στο Άγιο Όρος συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 720 μοναχοί και εργάτες που διαμένουν μόνιμα στην Αθωνική Πολιτεία. Υπενθυμίζεται ότι στο Άγιο Όρος βρίσκονται περίπου 2.000 μοναχοί και άλλοι τόσοι εργάτες.

Τα περιοριστικά μέτρα εισόδου αναμένεται να ισχύσουν μέχρι τέλος Μαΐου οπότε και θα εξεταστεί η πορεία της επισκεψιμότητας, δηλαδή αν υπάρξουν κρούσματα.

Το Άγιο Όρος έκλεισε τις πύλες του στους προσκυνητές και επισκέπτες όταν τέθηκε σε εφαρμογή το lockdown στην Ελλάδα, στις αρχές του περσινού Νοεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: