Υπό έλεγχο η φωτιά στην Μόρια -Μεγάλες οι καταστροφές στο ΚΥΤ

Κοινοποίηση:
moria-foia-foto-meras6_0

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά στην Μόρια καθώς αργά τη νύχτα η Πυροσβεστική έσβησε τις εστίες φωτιάς που άναψαν για δεύτερη ημέρα στο ΚΥΤ.

Η φωτιά ξέσπασε μετά από νέα επεισόδια μεταξύ των μεταναστών και της αστυνομίας το απόγευμα της Τετάρτης, όπου υπήρξαν δύο ενεργά μέτωπα. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αργά τη νύχτα, με την πυροσβεστική ωστόσο να παραμένει στο σημείο. Εκεί παραμένουν και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και χθες, για δεύτερη ημέρα, υπήρξαν επεισόδια με περίπου 1.000 μετανάστες, οι οποίοι πετούσαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, ανάβοντας νέες φωτιές.

Από την φωτιά κάηκαν κι άλλες σκηνές (βρίσκονταν δεκάδες στο σημείο), με όσους μετανάστες παρέμεναν στο σημείο, να τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες χθες το απόγευμα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί, έκαναν αρκετά δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς και υπό τον φόβο αναζωπύρωσης, παραμένουν στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί έχει τεθεί με απόφαση Χαρδαλιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ κυβερνητικό κλιμάκιο από τους κ.κ. Μηταράκη, Θεοδωρικάκο και Αρκουμανέα που το επισκέφθηκαν επιχειρούν να βρουν λύση για τους άστεγους πρόσφυγες αλλά και την διασφάλιση της τάξης. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μηταράκης «η Μόρια όπως την ξέραμε δεν μπορεί να συνεχίσει». Διεμήνυσε ότι φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών δεν θα γίνουν ανεκτά ενώ ενημέρωσε ότι οι άστεγοι θα φιλοξενηθούν σε πλοία και σκηνές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: