Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα γραφεία της Novo Nordisk

Κοινοποίηση:
novo

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk της Δανίας, στα προάστια της Κοπεγχάγης, τέθηκε υπό έλεγχο, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της πρωτεύουσας.

Η φωτιά, που προηγουμένως είχε χαρακτηριστεί «τεραστίων διαστάσεων», έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο και για τον λόγο αυτό η πυροσβεστική περιόρισε τις δυνάμεις της στο σημείο στους 30 άνδρες, από 100 αρχικά, είπε ο επικεφαλής της επιχείρησης, Μάρτιν Σμιθ.

Οι υπάλληλοι που εργάζονταν στον κτίριο, στο προάστιο Μπάγκσφερντ, στα βόρεια της Κοπεγχάγης, απομακρύνθηκαν χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

«Απομένουν μονάχα κάποιες εστίες καπνού», είπε ο Σμιθ. Μπουλντόζες και γερανοί έφτασαν στην περιοχή για να απομακρύνουν τα χαλάσματα.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κοντέινερ, στο εργοτάξιο της εταιρείας και επεκτάθηκε στη στέγη ενός κτιρίου γραφείων που ανήκει επίσης στη Novo Nordisk, διευκρίνισε ο Σμιθ. Το κτίριο δεν σώθηκε, όμως η δραστηριότητα της εταιρείας θα συνεχιστεί κανονικά από αύριο Πέμπτη, διαβεβαίωσε η Novo Nordisk, που διαθέτει και άλλα γραφεία στην ίδια περιοχή.

Στις 16 Μαΐου ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk στο Κάλουντμποργκ, χωρίς να επηρεαστεί η παραγωγή φαρμάκων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: