Υπόκλιση από τον Αταμάν: “Πρώτη φορά είδα σε Final 4, περισσότερους από 15.000 οπαδούς! Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σκληρή και καλή ομάδα.”

Κοινοποίηση:
Ataman

Ο Εργκίν Αταμάν, τεχνικός της Αναντολού Εφές οδήγησε την τουρική ομάδα σε 3ο σερί τελικό στην Euroleague μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού με το buzzer beater τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον ημιτελικό του Final 4 στο Βελιγράδι μίλησε για τα σημεία που κρίθηκε ο αγώνας, ενώ έκανε ειδική μνεία στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Εργκίν Αταμάν ήδη από τα πλέι οφ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο… μετρούσε παιχνίδια που απέμεναν μέχρι να κατακτήσει η ομάδα του, Αναντολού Εφές, «back to back» τίτλους. Και ο Βασίλιε Μίτσιτς φρόντισε να τον δικαιώσει πετυχαίνοντας το τρίποντο που έστειλε στον τελικό την ομάδα της Κωνσταντινούπολης απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο έμπειρος προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2021 δεν είχε ξεχάσει το τρίποντο του Σλούκα στην εκπνοή της παράτασης στο ΣΕΦ, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο και στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Αυτή τη φορά το νικητήριο καλάθι ήταν σε άλλη πλευρά».

Ο Αταμάν είπε αρχικά: «Θέλω να συγχαρώ τον καλό μου φίλο, τον Μπαρτζώκα, αυτήν τη φορά, όμως, το νικητήριο καλάθι ήταν σε άλλη πλευρά. Είναι όμορφο να είσαι στην πλευρά των νικητών. Ειδικά μάλιστα έπειτα από ένα buzzer beater. Σήμερα υπήρχαν 15.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Πρώτη φορά είδα σε Final 4, σε άλλη χώρα, σε άλλη πόλη, περισσότερους από 15.000 οπαδούς! Ήταν τρομερή ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ σκληρή και καλή ομάδα. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα. Στο δεύτερο μέρος ανακτήσαμε τον έλεγχο, αλλά παρουσιάσαμε μεγάλη κούραση. Ο Λάρκιν και ο Μίτσιτς έδειξαν πως είχαν κουραστεί πολύ και αντιμετώπιζαν προβλήματα. Στο τέλος, όμως, καταφέραμε να νικήσουμε. Ένα ακόμη παιχνίδι έμεινε για το… back to back» δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν αρχίσαμε καλά το ματς. Το αμυντικό πλάνο του Μπαρτζώκα δούλεψε πραγματικά καλά.. Ειδικά η πίεση στον Μίτσιτς και τον Λάρκιν. Ο Ελάιτζα Μπράιαντ μάς έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, την ίδια στιγμή ο Λάρκιν έκανε το παιχνίδι του, ειδικά στην τρανζίσιον επίθεση. Γυρίσαμε το ματς. Στο β’ ημίχρονο, ο Λάρκιν είχε μια κράμπα, έμεινε εκτός 3-4′, γύρισε στο ματς όμως δεν ήταν στον ίδιο ρυθμό. Ο Μίτσιτς κουράστηκε. Ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να επιστρέψει… Εν τέλει ο Μίτσιτς τα κατάφερε. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα παίξουμε στον τελικό».

Τα συγχαρητήρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ακολούθως της λήξης του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αναντολού Εφές, Τουντσάι Οζιλχάν και τον τεχνικό Εργκίν Αταμάν για να τους συγχαρεί για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Νωρίτερα να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα Fanatik έγραψε για «διπλό γλέντι για τους Τούρκους» την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Η Αναντολού Εφές έπαιξε σήμερα στο Final 4 της EuroLeague, τη μέρα που όλη η Τουρκία γιορτάζει τη 19η Μαϊου ως Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Ο εκπρόσωπός μας, Εργκίν Αταμάν κέρδισε τον Έλληνα γίγαντα Ολυμπιακό με 77-74 στον αγώνα που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Η Εφές πέρασε στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας στον τουρκικό λαό διπλό γλέντι στις 19 Μάη»!, έγραψε στο ρεπορτάζ της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: