Υπόθεση παραχώρησης στρατοπέδου Σύρου: Οι τελευταίες εξελίξεις

Κοινοποίηση:
ΣΥΡΟΣ

Για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης παραχώρησης έκτασης 45 στρεμμάτων του στρατοπέδου Λοχαγού Ζαφείρη προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, μίλησε ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, εντός των προσεχών ημερών θα παραδοθεί στον Δήμο η μελέτη της πράξης εφαρμογής η οποία θα κατατεθεί στην Περιφέρεια.

Ο κ. Λειβαδάρας έκανε γνωστό ότι ο Δήμος διαθέτει πλέον όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στο χώρο του στρατοπέδου, έτσι όπως έχουν ζητηθεί από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Υπενθυμίζεται ότι η μεταβίβαση της έκτασης θα ολοκληρωθεί με την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και παρεμβάσεων που έχει θέσει ως προαπαιτούμενο το Ταμείο Εθνικής Άμυνας προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Σημείωσε ότι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου έχει αναλάβει την εκπόνηση των σχετικών μελετών, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης και του διαγωνισμού ενός έργου το οποίο θα ολοκληρώσει το διαχωρισμό της έκτασης και των ιδιοκτησιών που θα περάσουν στην κυριότητα του Δήμου και σε αυτών που θα παραμείνουν στον Στρατό.

Πρόκειται για διαδικασίες οι οποίες απαιτούν το χρόνο τους και δε μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή η ακριβής χρονική διάρκεια που θα απαιτηθεί, ούτε και το συνολικό κόστος των εργασιών. Στο προσεχές μέλλον η εικόνα θα είναι περισσότερο ξεκάθαρη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: