Υποψήφιος για την “Προεδρία” του ψευδοκράτους ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ, Ερχάν Αρικλί…

Κοινοποίηση:
tas

Με μάσκα, κοινωνική απόσταση και συνοδευόμενοι από τις συζύγους, τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν μέχρι στιγμής στα κατεχόμενα για τις «προεδρικές εκλογές» οι Μουσταφά Ακιντζί, Ερσίν Τατάρ και Τουφάν Ερχιουρμάν.

Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι υποψηφιότητες τελικά είναι 12 και όχι 9 όπως είχε ανακοινώσει χθες το μεσημέρι, αφού ραντεβού ζήτησαν και έλαβαν για να υποβάλλουν την υποψηφιότητάς τους άλλοι 3 ανεξάρτητοι υποψήφιοι, Αλί Σανατκάρ, Μουσταφά Ουλάς και Αχμέτ Μποράν.

Έτσι, από τους 12 υποψήφιους οι 4 είναι κομματικοί: Ερσίν Τατάρ εκ μέρους του ΚΕΕ, Τουφάν Ερχιουρμάν εκ μέρους του ΡΤΚ, Ερχάν Αρικλί εκ μέρους του κόμματος Αναγέννησης και ο υποψήφιος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας, Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ. Οι υπόλοιποι 8 είναι ανεξάρτητοι.

Σημειώνεται ότι ο Ερχάν Αρικλί κατηγορείται για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και καταζητείται όχι μόνο από τις κυπριακές Αρχές, αλλά και από την Interpol.

Ο Αρικλί είχε συλληφθεί το 2012 στο Κιργιστάν από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό. Εκ τότε αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων γίνεται με ραντεβού και τουλάχιστον μισή ώρα κενό μεταξύ τους, θα ολοκληρωθεί σήμερα γύρω στις 14.30 και θα ανακοινωθεί ο προσωρινός κατάλογος με τα ονόματα. Επισήμως θα ανακοινωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου και η προεκλογική εκστρατεία επίσημα ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ολε!!!!!
    Η Μπανανία βλέπω αποκταει φαν κλαμπ τελικά
    Το σπίτι τους όμως… Κ##ομεμετια

  2. Αυτον δεν υπαρχη ενας Κυπριος Πατριωτης να τον ξεπατόση το πού@τη

    1. αυτον και το δολοφονο του Σολωμου επρεπε να τους ειχαν φαει οι Μυστικες Υπηρεσιες μας, αλλα δεν εχουμε τα κοτσια……

Comments are closed.