Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ: «Έχουμε αποδείξεις ότι Antifa και άλλοι εξτρεμιστές υποκινούν την βία στις διαδηλώσεις»

Κοινοποίηση:
1

Μετά τις οργισμένες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τους διαδηλωτές, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ, σε παρόμοιο μήκος κύματος, τόνισε  ότι ξένα συμφέροντα και «εξτρεμιστικά ταραχοποιά στοιχεία» που συνδέονται με ομάδες όπως η Antifa έχουν επιδιώξει να διευρύνουν τις διαιρέσεις στην αμερικανική κοινωνία μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

«Έχουμε δει αποδείξεις ότι η Αντίφα και άλλες παρόμοιες εξτρεμιστικές ομάδες, καθώς και παράγοντες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων έχουν εμπλακεί στην υποκίνηση και τη συμμετοχή σε βίαιη δραστηριότητα», δήλωσε ο Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου.

«Βλέπουμε επίσης ξένους παράγοντες να παίζουν ρόλους από όλες τις πλευρές» είπε.

Ο υπουργός τόνισε ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες έχουν πραγματοποιήσει 51 συλλήψεις μέχρι στιγμής για κατηγορίες που αφορούν βίαιη δραστηριότητα.

Πρόσθεσε ότι 114 αξιωματικοί επιβολής του νόμου τραυματίστηκαν σε διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον και 22 νοσηλεύτηκαν.

Οι αρχές ερευνούν επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια βίαιων ταραχών στην Ουάσινγκτον το Σαββατοκύριακο και ένα άτομο συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, δήλωσε η Ρεγκίνα Λομπάρντο, εκτελούσα χρέη διευθύντριας της αμερικανικής Διεύθυνσης Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κύρια Ρεγγίνα κόψτε τα πρεζόχαπα και όλα θα πάνε καλά.Αλλιως συνεχίστε να βλέπετε οράματα Ρώσους και Κουβανούς και Κινέζους αριστερους.Οσο θα υπάρχει οικονομική ανισότητα αυτά θα βλέπετε.Κριμα που δεν παίρνουμε όλοι πρέζα να τα βλέπουμε όλα ισωμα.Στα τσακιδια εβραϊκό σκουπίδι.

    1. Εμένα καθολικό σκουπίδι μού ακούγεται, ενώ συγχρόνως δεν βλέπω ούτε ίχνος νύξης για open society, (p)soros foundation κι άλλες τέτοιες ομορφιές, όπως θά ‘πρεπε…

Comments are closed.