Υπεγράφη το μνημόνιο για διάθεση ακριβών φαρμάκων από τα Φαρμακεία

Κοινοποίηση:
farmaka

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τους σοβαρά ασθενείς. Ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης υπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολο Βαλτά.

Στόχος είναι η εξάλειψη της ταλαιπωρίας των ασθενών με σοβαρές παθήσεις οι οποίοι ως σήμερα περιμένουν σε ατελείωτες ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας προϋποθέτει και την ενεργοποίηση του προσωπικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας των ασφαλισμένων για την οποία εργάζονται οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα ακολουθήσει η ενημέρωση των ενδιαφερομένων, μελών του Οργανισμού.

«Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί με τη συνεργασία αυτή συμμετέχουν αποφασιστικά στην εξάλειψη της ταλαιπωρίας των ασθενών με βαριές παθήσεις, επιπλέον δε εξασφαλίζουν την αναγκαία στήριξη και ενημέρωση για την ορθή λήψη των φαρμάκων και την αποφυγή συμβάντων που εγκυμονεί η απουσία φαρμακοποιού από την αλυσίδα διάθεσης των Φαρμάκων” ανέφερε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: