Υπάρχουν τελικά καθαρόαιμα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Κοινοποίηση:
1

Σε κάθε συζήτηση που γίνεται για αυτοκίνητα, με το που ακουστούν οι λέξεις «ηλεκτρικό», αρχίζουν συνήθως οι αρνητικές αντιδράσεις με εκφράσεις όπως «δεν έχουν αρκετή δύναμη», «δεν είναι αρκετά γρήγορα» ή «δεν είναι αρκετά ελκυστικά» όπως τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Όσοι όμως υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις ίσως να μην είναι καλά ενημερωμένοι για την εξέλιξη των σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στο μυαλό τους έχουν μόνο τα απλά, καθημερινά μοντέλα, όπως το Kia e-Niro ή το Renault Zoe. Ακόμη και αυτά βέβαια πλέον έχουν πολύ βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και πάλι δεν είναι εκείνα που θα ξυπνήσουν το ενδιαφέρον των απαιτητικών φίλων των σπορ αυτοκινήτων.

Όσοι νομίζουν ότι υπάρχουν μόνο οικογενειακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους καθώς σήμερα κυκλοφορούν πολλά καθαρά σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ή ακόμη και supercars. Μέσα στο 2020 θα κυκλοφορήσουν μοντέλα που θα ενθουσιάσουν ακόμη και τον πιο ένθερμο υποστηρικτή των βενζινοκίνητων οχημάτων. Οι τιμές τους δεν είναι για όλα τα πορτοφόλια, αλλά όσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα, μπορούν να αποκτήσουν ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που θα συνεισφέρει και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

Ας δούμε μερικά από αυτά τα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020:

 

  1. Tesla Roadster

 Σε καμία λίστα που αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν μπορεί να λείψει η Tesla, η εταιρεία που έφερε την επανάσταση στον κλάδο, από τα πρώτα μόλις χρόνια λειτουργίας της. Το 2020 θα κάνει την εμφάνισή του το νέο Tesla Roadster, αντίτυπο του οποίου ταξιδεύει ήδη στο διάστημα. Θα κάνει τα 0-100 σε 1,9 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα μεγαλύτερη από 400 χλμ/ώρα, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 170.000 ευρώ.

 

  1. BMW i4

H BMW δημιούργησε το νέο της σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο BMW i4, το οποίο δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα βενζινοκίνητα μοντέλα της. Από το 2020 και μετά θα κυκλοφορήσει το μοντέλο με 540 ίππους και θα κάνει τα 0-100 σε 4 δευτερόλεπτα. Οι μπαταρίες του γεμίζουν μέχρι το 80% μέσα σε 35 λεπτά και με μία μόνο φόρτιση, μπορεί να κινηθεί για 600 χιλιόμετρα. Όπως είναι φυσικό, η ποιότητα που εγγυάται το όνομα BMW δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το αυτοκίνητο.

 

  1. Rimac C_Two

 Το Rimac C_Two τόσο στην όψη, όσο και σε επιδόσεις είναι ένα αυτοκίνητο που μας έρχεται από το μέλλον. Ένα αμιγώς σπορ αυτοκίνητο που θεωρείται το πιο ισχυρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο του πλανήτη. Ένα πανέμορφο αυτοκίνητο που κάνει τα 0-100 σε 1,85 δευτερόλεπτα, με 1.900 ίππους και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 415 χλμ/ώρα! Θα κυκλοφορήσουν μόνο 150 τέτοια αυτοκίνητα τα οποία έχουν ήδη πουληθεί στην τιμή των 2 εκατομμυρίων ευρώ!

 

  1. Aston Martin Rapide E

Η Aston Martin ήταν πάντοτε το αγαπημένο αυτοκίνητο του James Bond. Μία άλλη του αγάπη ήταν να παίζει στο καζίνο. Στις ημέρες μας, θα έπαιζε online ρουλέτα και θα οδηγούσε την καινούργια ηλεκτρική Aston Martin Rapide E. Ένα πανέμορφο σπορ αυτοκίνητο που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα supercars με βενζινοκινητήρα. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύ 602 ίππων, με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 249 χλμ/ώρα. Η αυτονομία του φτάνει τα 330 χιλιόμετρα και αναμένεται να κάνει πολύ καλές πωλήσεις ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

  1. Porsche Taycan

 Μία ακόμη γερμανική εταιρεία έχει μπει για τα καλά στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτή δεν είναι άλλη από την Porsche. Το καινούριο της μοντέλο για το 2020 είναι η Porsche Taycan, του οποίου η τιμή ξεκινάει από τα 135.000 ευρώ. Μία τιμή που για μερικούς μπορεί να ακουστεί λογική, όταν μάθουν ότι μπορεί να φτάσει τους 761 ίππους για το μοντέλο Turbo S και τους 680 για το μοντέλο Turbo, με την επιτάχυνση 0-100 να είναι στα 2,8 και 3,2 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Η πλήρης φόρτισή του μπορεί να πάρει μόνο 15 λεπτά και η αυτονομία του είναι κοντά στα 450 χιλιόμετρα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: