Τα είπε όλα με το όνομά τους ο θρύλος της Λίβερπουλ Τζον Μπαρνς: «Δεν είναι ρατσιστικό να πεις κάποιον μαύρο»(ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
2c7772a39547561a60f2e7c4eab65c40_724255

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλοί Ρουμάνοι ποδοσφαιράνθρωποι, οι οποίοι ναι μεν παραδέχονται ότι δεν ήταν και η πιο όμορφη ατάκα, αλλά στην πατρίδα τους το να προσδιορίζουν κάποιον με την συγκεκριμένη φράση «ο μαύρος» (ala negru) δεν έχει καμία ρατσιστική διάθεση.

 Ωστόσο υπήρξε κι ένας απρόσμενος υπερασπιστής του 43χρονου Κολτσέσκου και δεν ήταν άλλος από τον παλαίμαχο άσο της Λίβερπουλ Τζον Μπαρνς.

Ο Μπαρνς χθες το βράδυ είχε ανοίξει μέσω twitter διάλογο με τους ακολούθους του σχετικά με την καμπάνια Black Live Matters, όταν προέκυψε το επεισόδιο στο Παρίσι.

Κι εκεί πραγματικά έγινε ο κακός χαμός με τον Μπαρνς να παίρνει ξεκάθαρη θέση από την αρχή.

«Αυτό είναι το τιμ της Μπασάκ (φωτό). Ένας εξ αυτών ετοιμάζεται να αποβληθεί και ο διαιτητής ρωτάει τον 4ο ποιον πρέπει να αποβάλλει… Μπορεί κάποιος να μου πως αλλιώς πρέπει να τον περιγράψει ο 4ος, καθώς δεν ξέρει τα ονόματα τους, δεν φοράνε κάποιον αριθμό στη φανέλα, πέρα από ‘ο μαύρος’», έγραψε ως πρώτη απάντηση

 

Κι η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς ο Μπαρνς απαντούσε με επιχειρήματα σε όλους όσοι εξέφρασαν την αντίθεση τους.

«Δεν είναι ρατσιστικό να περιγράφεις κάποιον ως μαύρο! Εμείς λέγαμε ότι θέλουμε να μας αποκαλούν μαύρους και όχι έγχρωμους ή νέγρους!»

«Αν ήταν στον πάγκο 6 μαύροι κι ένας λευκός και ο διαιτητής ρωτούσε τον 4ο ποιος ήταν αυτός που προκάλεσε το πρόβλημα κι αυτός του έλεγε ‘ ο λευκός’ δεν θα είχε δημιουργηθεί πρόβλημα»

«Πρέπει να σταματήσουμε να συνδέδουμε τη λέξη μαύρος μόνο με αρνητικά πράγματα! Εμείς λέμε να μας αποκαλούν μαύρους και όχι έγχρωμους και όταν το κάνουν παραπονιόμαστε;»

«Η συγκεκριμένη φράση ειπώθηκε στα ρουμανικά! Πως ο Ντεμπά Μπα και όλοι οι άλλοι γνωρίζει τι ειπώθηκε; Το μόνο που άκουσε ήταν η λέξη negru και ο 4ος του εξήγησε τι σημαίνει και ότι το έκανε για να αποβληθεί το μέλος του σταφ με την ρατσιστική συμπεριφορά. Που είναι ο ρατσισμός;»

«Τον υπερασπίζομαι από τι; Περιγράφοντας κάποιον, που δεν ξέρει, όταν ρωτήθηκε να υποδείξει ποιος πρέπει να αποβληθεί και απλά τον είπε μαύρο; Πείτε μου τι έκανε λάθος και πως έπρεπε να τον περιγράψει;»

 «Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να περιγράφεις έναν μαύρο άνθρωπο, ως έναν μαύρο άνθρωπο!»

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα, κατηγορίες για Ουεμπό και νέος ύποπτος στο κάδρο
Την ίδια ώρα αρχίζουν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την περίφημη ατάκα «ala negru» η οποία όμως δεν ειναι πλέον 100% σίγουρο ότι την εκστόμισε ο 4ος διαιτητής Σεμπαστάν Κολτσέσκου, αλλά ο πρώτος βοηθός Οκτάβιαν Σοβρέ ο οποίος ήταν σχεδόν δίπλα του.

Μάλιστα όπως μεταφράζεται το ηχητικό ντοκουμέντο από την ενδοεπικοινωνία των διαιτητών ο διαιτητής του αγώνα Οβίντιου Χατζεγκάν ρωτάει «ποιος είναι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα» κι εκεί ακούγεται μια φωνή να του λέει «Ο μαύρος εκεί πέρα. Πήγαινε και τσέκαρε ποιος είναι. Ο μαύρος εκεί πέρα… Δεν μπορεί να συνεχίσει να φέρεται έτσι».

Κι η ατάκα «δεν μπορεί να φέρεται έτσι» αφορά τη διαρροή από την πλευρά των ρουμάνων διαιτητών ότι ο Ουεμπό το δεύτερο λεπτό τους αποκαλούσε «γύφτους». Κάτι που αν μπορέσουν να αποδείξουν καταλαβαίνεται ότι αλλάζει εντελώς το σκηνικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ 5 ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΣΑΣ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΑΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΈΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΓΑΝΟΚΕΦΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΥΝΤΖΑ.ΝΑ!!!!!!!!!

  2. Μια ζωή ο γουεμπο βλάκας μαύρος ήταν όπως και να το κάνουμε , κακός παίκτης και κακός κυρίως άνθρωπος…μια ζωή πραγματικα

  3. Ούτε το νέγρος ή άραπης είναι ρατσιστικό.το να σε πούνε καμπούρη είναι.

  4. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το απ΄αυτό χτενίζεται

  5. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι ρατσιστικό να πεις τον μαύρο “μαύρο”. Αφού μαύρος είναι.
    Δηλαδή αν στη θέση του ήταν Κινέζος και έλεγε το σχιστομάτη ή ένας χοντρός και έλεγε το χοντρό θα ήταν βρισιά.
    Έχουμε ξεφύγει τελείως μου φαίνεται;;;

  6. μια παροιμία λέει “όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται”

Comments are closed.