Τώρα έμαθε τις ΜΚΟ ο Μηταράκης; 32 άτομα εισήλθαν λαθραία στη χώρα μας, δύο εξ αυτών αγνοούνται

Κοινοποίηση:
lathro

Το ελληνικό Λιμενικό διέσωσε 32 λ@θρομετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια. Δύο επιβάτες του φουσκωτού αγνοούνται και οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται. Ωστόσο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης αποκάλυψε πως οι Τούρκοι δεν τους παρείχαν βοήθεια, ενώ ζήτησε και προσοχή από τις ΜΚΟ.

«Εκφράζω την λύπη μου για το ναυάγιο σήμερα στην Λέσβο και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, παρά την άμεση επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, που διέσωσε 32 επιβαίνοντες, στη μοιραία βάρκα.

Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται να προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο φουσκωτές βάρκες που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλείας και οδηγούνται από ανθρώπους χωρίς άδεια και γνώση των κανόνων της θάλασσας.

Εκείνοι που το επιτρέπουν, πέραν του ότι παραβιάζουν την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, βάζουν, δυστυχώς εν γνώσει τους, σε μεγάλο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Προκύπτει από τις καταθέσεις των διασωθέντων ότι τουρκική ακταιωρός που τους εντόπισε -μετά από κλήση της βάρκας στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης- δεν τους παρείχε βοήθεια, δεν τους διέσωσε, αλλά τους επέτρεψε να διασχίσουν παράτυπα τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλά και οι ΜΚΟ που συμβάλλουν σε αυτές τις διαδρομές, πρέπει συναισθανόμενες τον πραγματικό τους ρόλο, να σταματήσουν άμεσα να συμβάλουν, άθελα τους ίσως, στην απώλεια ανθρώπων.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει, με καίριες και αυστηρές παρεμβάσεις, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον πλήρη τερματισμό των παράτυπων διαδρομών των λαθροδιακινητών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Τσακιστήτε να φύγετε και να τους πάρετε αγκαλιά αντί να τους δίνετε επιδόματα και βουρ για την πλατεία Βικτωρίας. Ρημάξατε τη χώρα τομάρια όλοι σας.

  2. Οι Τουρκοι ασφαλως και εχουν ευθυνη επιτρεποντας τις βαρκες με τους λαθροεποικους να ξεκινουν απο τα παραλια τους, αλλα αυτοι παιζουν το βιολι τους, οπως και οι αλητες των ΜΚΟ που θησαυριζουν απο αυτη την δουλεια, εσεις Μηταρακηδες τι ρολο παιζετε σε ολη αυτην την Ιστορια του λαθρομεταναστευτικου, που τελειωμο δεν εχει!!!!!!! Εχετε τεραστιες ευθυνες, διοτι αν αυτοι οι ανθρωποι ηξεραν οτι δεν θα γινουν δεκτοι ,δεν θα ερχοταν!!!!!!! Ξερουν ομως οτι θα τους περιμαζεψετε και γι’ αυτο ερχονται!!!!!!!! Σταματηστε επιτελους τον εποικισμο της χωρα με λαθροισλαμιστες, αντε μαζι τους στα τσακιδια υποτακτικοι του Βερολινου!!!!!!!!!

  3. Εκφράζεις τήν λύπη σου γιά τούς λάθρους ρέ καθίκι βλάξ Μηταράκη. Τούς Ελληνες πού αυτοκτονούν λόγω τού λουκέταυ δέν τούς λυπάσε.Τούς γράφεις στά ανύπαρκτα αρχίδια σου μισορηξιά.
    Γιάννης Λάκων

  4. Αν ο μιζοκούλης (και μιζοκαύλης εναλλακτικά) είναι γκούφυ, ο παραπάνω μπούφος τι στο διάολο είναι;;;

Comments are closed.