Τυχερός στην ατυχία του: Είχε στύση για 36 ώρες και απίστευτο πόνο που τον τρόμαξε

Κοινοποίηση:
190923201236_rossitter

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ένας 41χρονος άνδρας ο οποίος είχε στύση για 36 συνεχόμενες ώρες και κινδύνευσε να χάσει το μόριό του.

Ο Elliott Rossitter βρισκόταν για διακοπές στη Νίκαια της Γαλλίας όταν σε μία τυχαία στιγμή και χωρίς κάποιο σεξουαλικό ερέθισμα άρχισε να έχει στύση. Στην αρχή ήλπιζε ότι το σωματικό σύμπτωμα θα υποχωρήσει μόνο του, την επόμενη μέρα όμως η στύση συνέχιζε ενώ άρχισε να συνοδεύεται με αυξανόμενο πόνο στο μόριό του.

Το ντροπιαστικό του δίλημμα μετατράπηκε άμεσα σε ένα ιατρικό επείγον περιστατικό με την ονομασία πριαπισμός, κατά το οποίο παρουσιάζεται στύση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Δεν έχω βιώσει ξανά τόσο έντονο πόνο. Ήταν πραγματικά φρικτός και τρομοκρατήθηκα. Σκεφτόμουν πως δεν θα έφευγε ποτέ. Ήταν μεγαλύτερη από μία συνηθισμένη στύση και ο πόνος δεν σταματούσε. Ήταν τόσο επίπονο που δεν μπορούσα να ανεχτώ ούτε καν ρούχο. Οι γιατροί μου είπαν μάλιστα πως κινδύνευα να χάσω το μόριό μου αν δεν υποβαλλόμουν σε επέμβαση», δήλωσε ο κ. Rossitter.

Ο πριαπισμός, είναι μία επίπονη στύση η οποία διαρκεί για περισσότερες από δύο ώρες σε μία μη σεξουαλική κατάσταση και προκαλείται από τη φραγή ενός αιμοφόρου αγγείου. Ενδέχεται να περάσει από μόνη της αλλά μπορεί επίσης να εξελιχθεί σε επείγον περιστατικό αν το σώμα εξακολουθήσει να στέλνει αίμα στην περιοχή του μορίου. Αν η στύση διαρκέσει για περισσότερες από τέσσερις ώρες τότε υπάρχει κίνδυνος θανάτου μέρους του ιστού και πρόκληση μόνιμων στυτικών προβλημάτων.

Η νόσος είναι σπάνια αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι άνδρες πάσχουν από αυτή με τη συχνότητα να υπολογίζεται στους ένα στους 20.000 έως ένας στους 200.000 άνδρες.

Ο Elliott Rossitter πιστεύει πως η πάθηση είχε προκληθεί από παυσίπονα που λάμβανε μετά από ένα ατύχημα που είχε το 2012. Οι γιατροί χορήγησαν στεροειδή στον 41χρονο άνδρα καταφέρνοντας να ελέγξουν τη στύση χωρίς να προκληθεί περαιτέρω βλάβη. Οι γιατροί του συνέστησαν να μην έλθει σε σεξουαλική επαφή για ένα μήνα, ενώ μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην σεξουαλική του λειτουργία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: