Τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι αποφασίζουν για το θρίλερ στο Κολυμπάρι

Κοινοποίηση:
Δικαστήρια_lockdown-3-1-1-768x480

Μετά από έξι χρόνια και έξι αναβολές, έφτασε η ώρα της δικαιοσύνης για τον θάνατο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, ο οποίος έλαβε διαστάσεις θρίλερ όταν η αρχικά θεωρούμενη αυτοκτονία, μετατράπηκε σε δίωξη του συζύγου της για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες με πλειοψηφία 4 ενόρκων έναντι των 3 τακτικών δικαστών, απόφαση εναντίον της οποίας ασκήθηκε εισαγγελική έφεση.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Μάρτιο του 2016 στο σπίτι τους στο χωριό Καμάρα Κολυμπαρίου δολοφόνησε την σύζυγό του ενώ σε προηγούμενο χρονο είχε τελέσει το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Οκτώβριο του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, με τον κατηγορούμενο να κηρύσσεται “αθώος” με πλειοψηφία 4-3. Οι τρεις τακτικοί δικαστές τον είχαν κρίνει “ένοχο” ενώ οι τέσσερις ένορκοι “αθώο” ενώ νωρίτερα την αθώωσή του είχε προτείνει ο Εισαγγελέας της Έδρας.

Ωστόσο ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση ασκήθηκε Εισαγγελική έφεση με το σκεπτικό ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εγκλήματος, όπως το ότι η γυναίκα βρέθηκε κακοποιημένη, ίχνη πυρίτιδας αλλά και το γεγονός ότι ο τρόπος που έστρεψε το όπλο δεν συνάδει με δεξιόχειρα, όπως ήταν. Στο Δικαστήριο προκάλεσε αίσθηση η απουσία παράστασης πολιτικής αγωγής από την οικογένεια αλλά και η απουσία μαρτύρων από την πλευρά της θανούσης.

Στην σημερινή διαδικασία υπάρχει παράσταση πολιτικής αγωγής ενώ παρευρίσκονται για να εξεταστούν ως μάρτυρες, ο αδερφός της θανούσης και μέλη της οικογένειάς της, όπως και ιατροδικαστής και βαλλιστικός αναλυτής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: