Τραμπ: «Καμία συνωμοσία με τη Ρωσία στις αμερικανικές εκλογές» – Πούτιν: «Θα βοηθήσουμε στις έρευνες»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
trumpmess

Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να γυρίσουν σελίδα στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας. «Οι σχέσεις μας ήταν σε κακό επίπεδο μέχρι πριν από τέσσερις ώρες», παραδέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Και μπορεί να έσπασε ο «πάγος» στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο μία… ψύχρα υπήρχε μεταξύ των δύο ηγετών, στην έναρξη των κοινών δηλώσεών τους, αν και στο τέλος επικράτησαν τα χαμόγελα και… η μπάλα του Μουντιάλ!

Στο επίκεντρο των δηλώσεών τους, αλλά και των ερωτήσεων που δέχθηκαν από τους δημοσιογράφους, ήταν η εμπλοκή των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι ήθελε να κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν συνωμότησε μαζί του, καθώς δεν τον γνώριζε. Μάλιστα, προσφέρθηκε να βοηθήσει η χώρα του στις έρευνες για την υπόθεση, αλλά με… αντάλλαγμα.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «κέρδισα εύκολα τη Χίλαρι Κλίντον. Διεξήγαμε μια εξαιρετική εκστρατεία και για αυτό είμαι πρόεδρος».

Πούτιν: Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει
Οι συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν ειλικρινείς, χρήσιμες, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου.

«Οι συνομιλίες μας αντικατοπτρίζουν την επιθυμία μας για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο στις μεταξύ μας σχέσεις», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για αυτές τις δυσκολίες κι ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει.

«Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις όπως η τρομοκρατία, τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι έκανε συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με τον έλεγχο των εξοπλισμών. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε διάλογο για την ισορροπία των πυρηνικών όπλων», είπε ο Πούτιν. Πρόσθεσε ότι η Μόσχα θεωρεί ότι πρέπει οι δύο πλευρές να συνεργαστούν για την επέκταση της συνθήκης START.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: