Τραμπ: Θα συναντηθώ με Πούτιν και Σι στη σύνοδο των G20

Κοινοποίηση:
TRUMP

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο κορυφής των G20, τον επόμενο μήνα στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η συνάντησή του με τον Σι μπορεί να αποφέρει καρπούς, τη στιγμή που η εμπορική διαμάχη ανάμεσα στις δύο χώρες κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με την επιβολή εκατέρωθεν δασμών.

Ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε τις συναντήσεις μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε πως η Ουάσιγκτον ζήτησε από τη Μόσχα να υπάρξει συνάντηση των δύο ηγετών και ανέμενε την απάντηση του Κρεμλίνου.

Σε μια πρώτη του αντίδραση, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σε εξέλιξη προετοιμασίες για συνάντηση των δύο ανδρών.

Στις 3 Μαΐου, οι κ.κ. Πούτιν και Τραμπ είχαν τηλεφωνική συνομιλία περίπου μίας ώρας.

Οι δυο τους συζήτησαν για τη Βενεζουέλα, τη Βόρεια Κορέα, αλλά και την πιθανότητα νέας πυρηνικής συμφωνίας. Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη και θέματα διμερούς εμπορίου. Σύντομη συζήτηση είχαν επίσης και για την έκθεση του Ρόμπερτ Μιούλερ. Ο Λευκός Οίκος μάλιστα έκανε λόγο για μία πολύ θετική συζήτηση.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι η συζήτηση των δύο πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ. Ο Πούτιν και ο Τραμπ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε πολλαπλά επίπεδα. Επίσης, επιβεβαίωσαν της δέσμευσή τους να εντείνουν τον διάλογο σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και ζητήματα στρατηγικής ασφάλειας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: