Τραγωδία στη Σάμο: Τι πήγε λάθος πριν τη συντριβή του Τσέσνα -Προσπάθησε να προσγειωθεί αλλά δεν τα κατάφερε

Κοινοποίηση:
hgmmh

Το θάνατο δύο επιβατών είχε ως συνέπεια η συντριβή του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα, το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Ποτοκάκι στη Σάμο, το βράδυ της Δευτέρας (13/9), ερχόμενο από το Ισραήλ.

Τα δύο άψυχα σώματα, που εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές έπειτα από μεγάλη επιχείρηση, όπως έγινε γνωστό ήδη από χθες, ανήκουν σε έναν άνδρα και μία γυναίκα. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος αρχικά προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Σάμου, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να καταπέσει εν συνεχεία στην περιοχή Ποτοκάκι, στα νότια του νησιού, λίγο μετά τις 20:15.

Μετά τις πρώτες αναφορές για την εξαφάνιση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμός και δόθηκε εντολή για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τρία σκάφη να σπεύδουν στην περιοχή.

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν αμέσως ένα αλιευτικό, ένα σκάφος της Frontex και ένα περιπολικό του Λιμενικού. Ενα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας μετείχε επίσης στις έρευνες.

Οπως αναφέρουν μάρτυρες, το Τσέσνα αντιμετώπισε πρόβλημα στο ύψος του αεροδρομίου «Αρίσταρχος», ταλαντεύτηκε στον αέρα, εξερράγη και κατέπεσε στη θάλασσα. Μάλιστα, το αεροσκάφος δεν είχε βυθιστεί πλήρως, παρά το αρκετά μεγάλο βάθος του βυθού στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή (σ.σ. 32 μέτρα), όπως ανέφεραν τα τοπικά Μέσα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: