Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 35χρονος – Πήγε για ψάρεμα με τους φίλους του και πνίγηκε (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ScreenHunter-6281

Δραματική επιχείρηση διάσωσης – Κινητοποιήθηκαν οι αρχές


Τραγωδία στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο της Κρήτης, ανήμερα της εθνικής επετείου. Παρέα τεσσάρων φίλων που είχε πάει για ψάρεμα με καλάμια στην απόκρημνη περιοχή Αλυκές παρασύρθηκε από μεγάλο κύμα στη διάρκεια της θαλασσοταραχής με αποτέλεσμα τρεις από αυτούς να βρεθούν στο νερό παλεύοντας με τα κύματα.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο ένας από τους ερασιτέχνες ψαράδες, ηλικίας περίπου 35 χρόνων, σύμφωνα με πληροφορίες. Δύο ακόμη φίλοι του, 27 και 30 ετών, που κινδύνεψαν επίσης να πνιγούν, νοσηλεύονται με υποθερμία.

 

kriti1 1

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η τραγωδία συνέβη όταν ένας εκ των τεσσάρων που ψάρευαν παρέα έχασε το καλάμι του, το οποίο έπεσε στην θάλασσα. Στην προσπάθεια του να το πιάσει, παρασύρθηκε, από τα κύματα.

Άμεσα, δύο από τους φίλους του, 27 και 30 ετών, προσπάθησαν να τον τραβήξουν από το νερό, καθώς φέρεται να μη γνώριζε κολύμπι. Σύμφωνα με το cretalive ένα μεγάλο κύμα ήταν αυτό που ουσιαστικά έριξε και τους τρεις ψαράδες στο νερό. Τα κύματα παρέσυραν και τους τρεις νεαρούς, που υπερβάλλοντας τις δυνάμεις τους προσπάθησαν να κρατήσουν στην επιφάνεια, το φίλο τους. Ο τέταρτος της παρέας που δεν βρέθηκε στο νερό, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο που έσπευσε στην περιοχή σημαίνοντας συναγερμό και στους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής.

kriti 3

Στην περιοχή βρέθηκαν ταχύτατα και δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι δύτες ανέσυραν τον άτυχο άνδρα που πνίγηκε κατά την πτώση του στο νερό, αλλά και τους δύο φίλους του, ηλικίας 27 και 30 χρόνων αντίστοιχα, που πάλευαν να σώσουν τον ίδιο αλλά και τους εαυτούς του. Οι δύο ερασιτέχνες ψαράδες παρουσιάζουν συμπτώματα υποθερμίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος 35χρονος βρήκε πολύ γρήγορα τον θάνατο, καθώς φαίνεται να κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού, αμέσως μετά την πτώση του στη θάλασσα. Μάλιστα, λέγεται πως η έγκαιρη έναρξη της επιχείρησης του Λιμενικού, των ψαράδων και των δυτών έσωσε από βέβαιο θάνατο τους άλλους δύο φίλους οι οποίοι παρασέρνονταν εξουθενωμένοι από τα κύματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: