Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Κοινοποίηση:
india

Τουλάχιστον έξι νεογέννητα μωρά έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων στην Ινδία, σύμφωνα με αναφορές. Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική» και είπε ότι όποιος ευθύνεται για την αιτία -που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την έκρηξη δεξαμενών οξυγόνου- «δεν θα γλιτώσει».

Οι πυροσβέστες είπαν ότι μετέφεραν 12 νεογέννητα έξω από το κέντρο στην περιοχή Vivek Vihar στο ανατολικό Νέο Δελχί αργά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά έξι από αυτά πέθαναν λόγω εισπνοής καπνού. Ένα ακόμη βρέφος πιστεύεται ότι πέθανε το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν διαφορετικές αναφορές για το αν έχουν σκοτωθεί έξι ή επτά βρέφη μέχρι στιγμής.

Άλλοι πέντε άνθρωποι επέζησαν και νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Δελχί, Atul Garg. Η φωτιά, που ξέσπασε στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, κατασβέστηκε μετά από περίπου μία ώρα. Οι αρχές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι μια έκρηξη φιάλης οξυγόνου ήταν η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

«Ήταν μια πολύ σκληρή επιχείρηση», είπε ο Garg σύμφωνα με το India Today. «Φτιάξαμε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ξεκίνησε την πυρόσβεση γιατί έγινε έκρηξη κυλίνδρων. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αλυσίδα από εκρήξεις κυλίνδρων.

«Έπρεπε να σωθούμε επίσης. Ξεκινήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης και για μωρά. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλα τα παιδιά… Αυτό είναι ένα θλιβερό περιστατικό». Ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με την αστυνομία του Δελχί.

Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική», προσθέτοντας ότι «τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται και όποιος ευθύνεται για αυτή την αμέλεια δεν θα γλιτώσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: