Τραγωδία στα Τέμπη – Νέες εξελίξεις: Οι μαφιόζοι έκαναν αγωγή στους δολοφόνους!

Κοινοποίηση:
stathmos-larisas

Η Hellenic Train ζητούσε με αγωγή σε βάρος του ΟΣΕ πάνω από 1.420.000 εκατομμύρια ευρώ για εργασίες από το 2017 έως το 2019 
Εκκρεμεί η εκδίκαση της στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νέες εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών φέρνει η δημοσιοποίηση προσφυγής στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που κατατέθηκε από την Hellenic Train σε βάρος του ΟΣΕ, με την κατηγορία για μη ορθή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στην αγωγή όπως αναφέρεται η Hellenic Train ζητά από τον ΟΣΕ να υποχρεωθεί στην καταβολή ποσού 1.149.000 ευρώ συν 275.000 από ΦΠΑ. Ειδικότερα, με την αγωγή της η Hellenic Train κατηγορεί τον ΟΣΕ ότι έχει παραβιάσει την υποχρέωσή του για την ορθή συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Υποστηρίζει, σύμφωνα με την ertnews.gr ότι ο ΟΣΕ «παρά τις οχλήσεις» δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των προβλημάτων με αποτέλεσμα η εταιρεία να χρεώνεται «για εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2017. Ποσά τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στην κακή κατάσταση της υποδομής και τη μη άρση των σχετικών προβλημάτων».

Hellenic Train: Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του τροχαίου υλικού
Στην αγωγή, η εταιρεία αναφέρεται συγκεκριμένα σε εργασίες που έκανε από 14 Σεπτεμβρίου του 2017 έως 28 Φεβρουάριου του 2019 με το κόστος αυτών να ανέρχεται στο συνολικό ποσό του 1.149.000€.

«Η ανωτέρω περιγραφή της κατάστασης του δικτύου ανάγεται σε χρονικό διάστημα πριν τις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και σε παραλείψεις που θα μπορούσαν να έχουν διευθετηθεί από την απονομή των σχετικών αρμοδιοτήτων στον ΟΣΕ ο οποίος ωστόσο επέλεξε να επιδείξει πλήρη αδιαφορία σχετικά με τα ζητήματα αυτά», υποστηρίζει.

«Οι ανωτέρω ελλείψεις και παραλείψεις εκ μέρους του ΟΣΕ και η εντεύθεν παραβίαση της υποχρέωσης του για συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η Hellenic Train μέσω εργασιών που μπορούσαν να το καταστήσουν τουλάχιστον ασφαλές και δυνάμενο να εκτελέσει δρομολόγια» προσθέτει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. εδω εχουμε να κανουμε με τρεις υποθεσεις τρια αναχρονικα εγκληματα 2003 με το λεωφορειο στα τεμπη 1996 νομιζω με το αλλο εγκλημα 2023 μ αυτο αν πιασουμε ξεχωριστα την καθε υποθεση αυτων των εγκληματων μια γραμμη φερει τις συναλλαγες των κυβερνουντων το καθε καθεστος τους οτι αφορα συνθηκες και καταστασεις διαμορφωσεις εγκαταστασεις κλπ παραγωντες ….τρελα τρελα !!!!

Comments are closed.