Τραγικό! Επέβαλλαν πρόστιμο σε άεργη γιατρό που αναζητά τον… διορισμό της

Κοινοποίηση:
γιατρος-1

Ονομάζομαι Ε.Χ., και είμαι άνεργη ιατρός, ειδικευμένη χειρουργός. Το 2019 είχα λογιστικό εισόδημα 3500 ευρώ ( και πραγματικό εισόδημα 3000 ευρώ ) και το 2020 το εισόδημα μου ήταν μηδενικό.

Σήμερα έλαβα από την Ε’Εφορία Θεσσαλονίκης πρόστιμο ύψους 100 ευρώ με προσαύξηση 2,4 ευρώ λόγω των τόκων υποθέτω επειδή δεν έκανα έγκαιρα την δήλωση του 2019. Με βάση τη δήλωση του 2019 όμως, προέκυπτε για εμένα επιστροφή χρημάτων ύψους 500 ευρώ τα οποία και έλαβα.

Όπως μου εξήγησαν στο τηλέφωνο, η Ε’ Εφορία Θεσσαλονίκης μου επέβαλλε πρόστιμο επειδή δεν υποτάχθηκα στις εντολές του κράτους και όχι επειδή έχασαν λεφτά από εμένα λόγω της καθυστέρησης της υποβολής της φορολογικής μου δήλωσης.

Όμως, από όσο γνωρίζω, η εφορία είναι ένας φοροεισπρακτικό όργανο της κρατικής μηχανής, που έχει το δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμα όταν χάνει χρήματα το δημόσιο.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι σε εμένα επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή δεν υπέβαλλα δηλαδή την φορολογική δήλωση μου έγκαιρα, ενώ δεν υπήρχε κάποιο αποκτηθέν εισόδημα ώστε να πληρώσω φόρο προς το κράτος, αλλα όπως απεδείχθη τελικώς το κράτος όφειλε σε εμένα 500 ευρώ!

Είναι μεγάλη ντροπή το κράτος να ασελγεί με τέτοιο τρόπο στον άπορο πολίτη και να γλύφει τους Πακιστανούς που παίρνουν τα επιδόματα…

Ας εξετασθεί όμως το ζήτημα, γιατί εγώ δεν έκανα την δήλωση μου έγκαιρα; Kαταρχάς εγώ είμαι 51 ετών, έχω δουλέψει 18 χρόνια στο ΕΣΥ ως ιατρός χειρουργός και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχω χάσει την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής μου δήλωσης, γιατί και η υπηρεσία μου μου χορηγούσε έγκαιρα την βεβαίωση αποδοχών για την εφορία.Το εισόδημα μου ξεπερνούσε επί σειρά ετών τα 20.000 ευρώ και πλήρωνα σεβαστό ποσό ως φόρο αλληλεγγύης.

Όμως στη συγκεκριμένη χρονιά, το 2019 δηλαδή, το κράτος του οποίου ήμουνα και είμαι υπάλληλος με βάση το Μητρώο Εργαζομένων του Δημοσίου, δεν μου έδινε τη βεβαίωση, έστω τη βεβαίωση μηδενικών αποδοχών, οπως οφείλει να κάνει το Τμήμα Λογιστηρίου κάθε Νοσοκομείου.  Άρα εδώ προκύπτει βαρύτατα φορολογική παράβαση, αφού δεν δήλωσαν στην εφορία την πρόσληψη που ισχυρίζονται ότι μου έκαναν στις 25.11.2019.

Αφού με βάση τις αιτιάσεις του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου είμαι εργαζόμενη τους, πρέπει να λαμβάνω κάθε μήνα αλλά και ετησίως βεβαίωση αποδοχών απο τον εργοδότη μου ώστε να υποβάλλω την φορολογική μου δήλωση, με βάση τα λογιστικά βιβλία που κρατεί ο εργοδότης μου, δηλαδή το δημόσιο.

Με βάση τα έγγραφα που μου έχει αποστείλει στο σπίτι μου το Υπουργείο Υγείας, και με βάση το ΦΕΚ που υπάρχει στο Εθνικό Τυπογραφείο, εγώ είμαι διορισμένη στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο σε θέση Επιμελήτριας Β’ Χειρουργικής..

Ωστόσο ενώ εκδόθηκε ο διορισμός στις 13.9.2019( ΦΕΚ) εγώ πήγα στο Νοσοκομείο αυτό και με έδιωξαν. Διαμαρτυρήθηκα στο Υπουργείο Υγείας και οι διαμαρτυρίες κράτησαν μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020. Στο διάστημα αυτό ο τότε Υφυπουργός Υγείας κύριος Κοντοζαμάνης έστελνε κάθε τόσο εντολή να ολοκληρωθεί ο διορισμός μου στο δημόσιο, με βάση το ΦΕΚ.

Όμως το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο δεν με διόρισε μέχρι σήμερα και ούτε μου έδωσε ποτέ βεβαίωση αποδοχών για το 2019, και 2020, ενώ έχει δώσει γραπτές βεβαιώσεις στον κύριο Υφυπουργό ότι με διόρισαν, ότι δηλαδή έκαναν πρόσληψη σε εμένα, αλλά δήθεν εγώ δεν πήγα να εργαστώ!

Μάλιστα στις 23.12.2020, μου έστειλαν και κλήση σε απολογία, για να δικαστώ πειθαρχικά, επειδή δεν πήγα στη δουλειά μου! Μα για να κάνουμε πειθαρχικό σε κάποιον άνθρωπο πρέπει να διαθέτει την υπαλληλική ιδιότητα, όμως εγώ αφού είμαι κρατικός υπάλληλος γιατί είμαι ανύπαρκτη στα φορολογικά έγγραφα του Νοσοκομείου αυτού;

Δηλαδή με βάση το κατηγορητήριο του Ιπποκρατείου εγώ ορκίστηκα τον Νοέμβριο του 2019, αλλά αυτοί θυμήθηκαν να με ρωτήσουν γιατί δεν πάω στη δουλειά μου στις 23.12.2020! Κάτι δεν πάει καλά εδώ, δεν νομίζετε;

Το Νοσοκομείο αυτό δηλώνει ανοιχτά ότι θεωρεί εργαζόμενη του εμένα, μου κάνει και πειθαρχική δίωξη και με στέλνει στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με σκοπό την οριστική μου παύση από το δημόσιο, αλλά δεν εκδίδει καμία απολύτως ενημέρωση προς την εφορία ως οφείλει, με αντιμετωπίζει δηλαδή ως ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ FREELANCER;

Σας αναφέρω την ιστορία μου για να εξηγήσω ότι ενώ ψήφισα τον κύριο Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές, είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη διότι ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να κάνει χειρότερη διακυβέρνηση ακόμα και από τον k.Τσίπρα που ήταν ο χείριστος κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σκοπεύω να υποβάλλω ενδικοφανή προσφυγή κατά της επιβολής προστίμου, αλλά σε περίπτωση που αυτή δεν γίνει δεκτή, θα υποβάλλω μήνυση κατά της Ε’Εφορίας Θεσσαλονίκης καθότι η κατάχρηση εξουσίας που γίνεται είναι προφανής. Ότι δηλαδή ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός αποφασίζει να μανιπιουλάρει την συμπεριφορά των πολιτών μεσω της επιβολή προστίμου σε περιπτώσεις με μηδενική ζημία για το κράτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Κύριοι, παρανόμησε;
    Ναι, καραμπινάτα!!!
    Γιατί να μην της επιβληθεί πρόστιμο;
    Εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

  2. Έτσι αλήτες είναι όλοι οι κρατικοδίαιτοι, αλλά και η εν λόγω κυρία ψήφιζε κούλη!!! Δεν έπρεπε κάπως να τιμωρηθεί;

  3. Αν είναι έτσι όπως τα λέει η κυρία ,μεγάλοι αλήτες εκεί στο Ιπποκράτειο.

Comments are closed.