Τραγική η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία – Περιμένουν ώρες για να πάρουν λίγα λαχανικά

Κοινοποίηση:
tragiki-i-oikonomiki-katastasi-stin-toyrkia-perimenoyn-ores-gia-na-paroyn-liga-lachanika-696x428

Στην Τραπεζούντα, άνθρωπος ο οποίος περίμενε επί πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο στη σειρά για τις δημόσιες πωλήσεις λαχανικών, έπαθε εγκεφαλικό.

 

Δείτε πόσο μεγάλη είναι η ουρά και αναλογιστείτε τι φτώχεια υπάρχει για αν κάθεται ο κόσμος εκεί με τις ώρες… αναφέρουν τα tourkikanea.gr

Η Τουρκία «ξεπούλησε» δύο δισ. συνάλλαγμα σε μία εβδομάδα

Σχεδόν κατά δύο δισ. δολάρια συρρικνώθηκαν τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της Τουρκίας την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με τη ραγδαία μείωσή τους να ρίχνει τη λίρα, που βρέθηκε ενδοσυνεδριακά σε χαμηλά δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος μειώθηκαν κατά 1,9 δισ. δολάρια, στα 27,9 δισ. δολάρια στη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 5 Απριλίου, από 29,72 δισ. δολάρια της τελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου. Η υποχώρηση των αποθεμάτων και η απογοήτευση από τις μεταρρυθμίσεις που παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ έφερε νέα κατρακύλα της λίρας με ενδοσυνεδριακές απώλειες πάνω από 1%, στις 5,75 έναντι του δολαρίου. Από τις αρχές του έτους, η λίρα υποχωρεί πάνω από 8%.

a22

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: