Τρίτη και 13: 4 ταινίες θρίλερ για να δεις την “γρουσούζικη” μέρα

Κοινοποίηση:
horror_movies

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ισπανόφωνοι λαοί, θεωρούν την Τρίτη και 13 μια μέρα γρουσούζικη, άτυχη και επικίνδυνη.

Κατά την ελληνική παράδοση, η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη, καθώς την ημέρα αυτή η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων (Τρίτη 29 Μαΐου 1453).

Επιπλέον, το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ). Με την προσθήκη του αριθμού 1 σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.

Την συγκεκριμένη μέρα μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να παρακολουθήσουν κάποια ταινία θρίλερ, μιας και η δεισιδαιμονία της γρουσουζιάς αυξάνει την αγωνία.

Πάμε να δούμε 4 ταινίες θρίλερ ιδανικές για την μέρα.

Παρασκευή και 13
Πριν από έντεκα χρόνια, ένα μικρό αγόρι πνίγηκε στη θερινή κατασκήνωση Crystal Lake. Αμέσως μετά η κατασκήνωση έκλεισε, αλλά προσφάτως επαναλειτουργεί από ένα νεαρό ζευγάρι. Οι κάτοικοι όμως που δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει το τραγικό περιστατικό προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες του κάμπινγκ ότι δεν πρέπει να μείνουν άλλο. Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών, οι παραθεριστές αρχίζουν να εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον, καθώς ένας δολοφόνος προσπαθεί να εμποδίσει την επανίδρυση της κατασκήνωσης.

Get Out
Στο «Get Out» ένας νεαρός μαύρος άνδρας και η κοπέλα του πηγαίνουν για Σαββατοκύριακο στο οικογενειακό σπίτι της δεύτερης για να τον γνωρίσει στους γονείς της. Παρά την αρχικά φιλική υποδοχή ο άντρας διαπιστώνει ότι κάτι πολύ σατανικό κρύβεται στους οικοδεσπότες και στις διαθέσεις τους.

Η Σιωπή των Αμνών
H Clarice Starling (Τζόντι Φόστερ) είναι μια νεαρή μαθητευόμενη πράκτορας του FBI, η οποία επισκέπτεται τον χρόνια έγκλειστο ιδιοφυή καννίβαλο, ψυχίατρο Hannibal Lecter (Άντονυ Χόπκινς), θέλοντας να πάρει πληροφορίες σχετικά με κάποιον κατ` εξακολούθηση δολοφόνο (Τεντ Λεβίνι), ο οποίος έχει απαγάγει την κόρη (Μπρουκ Σμιθ) μιας γερουσιαστού. Προκειμένου, όμως, να καταφέρει να αποσπάσει αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να του ανοίξει τις πύλες της ψυχής της και να του μιλήσει για τη χειρότερη ανάμνηση των παιδικών της χρόνων.

Η Κατάρα
Καθώς μια νεαρή μητέρα δολοφονεί την οικογένειά της στο σπίτι της, μια μητέρα και ένας νέος ντετέκτιβ προσπαθούν να διερευνήσουν και να λύσουν την υπόθεση. Αργότερα, ανακαλύπτεται ότι το σπίτι είναι καταραμένο από ένα εκδικητικό φάντασμα που τιμωρεί εκείνους που εισέρχονται, με βίαιο θάνατο. Τώρα, προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της και το γιο της από τα δαιμονικά πνεύματα του καταραμένου σπιτιού της γειτονιά της

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: